Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ προβληματισμοί, τρικλοποδιές και συναντήσεις, ΜΠΑΧΑΛΟ

Προβληματισμένοι προσέρχονται οι κύριοι Βενιζέλος, Κουβέλης, στη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό και άφορα τον τρόπο με τον οποίο θα εκκαθαριστή η ΕΡΤ – (Δημόσια τηλεόραση πλέον και για τους τρεις) – αφού ο Φώτης ο Κουβέλης δεν δέχεται συμφωνά με πληροφορίες να κάνει πίσω από τη θέση του...  
που είναι εκκαθάριση να γίνει με όλους τους εργαζόμενους στα πόστα τους, και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο προς τους δυο άλλους συνομιλητές του.
Με την ιδία θέση φαίνετε να συντάσσετε κι ο κ. Βενιζέλος.

Τώρα η στάση του πρωθυπουργού παραμένει γρίφος, αν και όλοι αναγνωρίζουν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, και μια ενδεχόμενη νέα συνάντηση για το ίδιο θέμα θα τους γελιοποίηση.

Εν τω μεταξύ με δυο τροποποιήσεις επανέρχεται η κυβέρνηση στη νέα ΚΥΑ που παρουσίασε σήμερα για το μέλλον της ΕΡΤ, ως αποτέλεσμα της προχθεσινής απόφασης του ΣΤΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να διακοπεί η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι τη σύσταση νέου φορέα.
Κατόπιν αυτού, στη νέα ΚΥΑ, περιγράφεται το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έως ότου ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για το νέο φορέα, για την ενεργοποίηση των συχνοτήτων της (όπως προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) και για την προσωρινή αναστολή του ανταποδοτικού τέλους.

Ειδικότερα στην ΚΥΑ προσδιορίζεται ότι τις συχνότητες της ΕΡΤ θα διαχειρίζεται ο Ειδικός Διαχειριστής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ διευκρινίζεται ότι η διακοπή της είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους θα διαρκέσει αποκλειστικά και μόνο μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μοναδικός μέτοχος της ΕΡΤ ΑΕ είναι το υπουργείο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι σήμερα στις 5μμ εκδικάζεται στο ΣΤΕ νέα προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της απόφασης διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.


Η αντίληψη που επικρατεί στη κοινωνία είναι, πως τα δύσκολα για την κυβέρνηση τώρα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: