Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο τουρισμός από βαριά βιομηχανία έγινε παραμάγαζο

5 Ιούνιου σήμερα κι οι πανηγυρικές προβλέψεις για το ότι θα πνίγουμε στους τουρίστες πάνε περίπατο, τα εκατομμύρια των τουριστών που κάποιοι προέβλεπαν και βλακωδώς προβλέπουν ακόμα ότι θα ρθουν, ακόμα να φανούν.


Τι πάει στραβά, μήπως είμαστε μια ακριβή χώρα για το βαλάντιο των ευρωπαίων τουριστών που και αυτοί βιώνουν μια μεγάλη οικονομική κρίση όπως κι εμείς;

Η απάντηση είναι ναι είμαστε μια χώρα πανάκριβη σε όλους τους τομείς, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του κράτους και των ανεγκέφαλων κυβερνώντων.  

Πλέον το κέρδος των επιτηδευματιών – διότι περί αυτού πλέον πρόκειται – του τουρισμού έχει περιοριστεί σ’ ένα ελάχιστο και γελοίο ποσό που δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στα έξοδα του.
Και πώς να γίνει αυτό όταν το ένα τέταρτο της κάθε παρεχομένης υπηρεσίας πάει στο ΦΠΑ και τα δημοτικά τέλη, και σ’ αυτά αναγκαστικά προστίθενται και το κόστος ηλεκτροδότησης, τα έξοδα για τους χαραμοφάηδες της ΑΕΠΙ, και σ’ αυτά αν προσθέσουμε φθορές, προσωπικό, απορρυπαντικά, καθαριστικά, χαρτικά, κλπ κλπ τότε με απόλυτη βεβαιότητα το κέρδος είναι ανύπαρκτο.

Αν λοιπόν δεν συνειδητοποιήσουν οι φωστήρες που μας κυβερνάνε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι αυτοί, διότι δεν επιτρέπουν να ύπαρξη ανάπτυξη με τελικό αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι καταδικασμένη να πτώχευση.

Αλλά εδώ τίθεται ένα ερώτημα, μήπως το σχέδιο τους είναι αυτό;
Μήπως θέλουν να μας ξεπουλήσουν για μια φέτα ψωμί;
Μήπως θέλουν τη περεταίρω εξαθλίωση του έλληνα εξυπηρετώντας ανομολόγητους στόχους;
Τι τελικά συμβαίνει;

Ένα είναι βέβαιο ότι αν όλοι εμείς δεν αντιδράσουμε άσπρη μέρα η πατρίδα μας κι εμείς δεν θα δούμε.


Γι’ αυτό ας αφήσουμε τον ωχαδερφισμό κι ας κάνουμε κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: