Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βουλιάζει η κυβέρνηση βάση σχεδίου την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ)

Οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους και βουλιάζουν καθημερινά, παρ ότι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Δε πρέπει να παραγνωρίζουμε τις σημαντικές παραγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες των εταιρειών.


Είναι γεγονός ότι μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις, το προσωπικό  συνολικά στην αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) δεν ξεπερνά τα 2500 άτομα (1350 στην ΕΑΒ, 800 στην ΕΑΣ, 350 στην ΕΛΒΟ), που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά για να εκτελεστούν οι παραγγελίες της ΕΑΒ (ύψους περίπου 800.000.000 ευρώ) χρειάζεται άμεση πρόσληψη 300 ατόμων.

Στην ΕΑΣ αν υπογραφούν οι παραγγελίες με εταιρία αμερικανικών συμφερόντων (ύψους 250.000.000 ευρώ) θα χρειαστεί και εκεί πρόσληψη προσωπικού.

Η ΕΑΣ είναι η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας, παραγωγής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και πρέπει να στηριχθεί οικονομικά και διοικητικά, αλλά και να επαναδραστηριοποιηθούν οι παραγωγικές της διαδικασίες.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι μια εταιρία εθνικού σκοπού και συμφέροντος, συνδεδεμένη με την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και βρίσκει απόλυτο έρεισμα στο άρθρο 346 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που σημαίνει ότι είναι σύννομη να λάβει κρατική ενίσχυση.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με δυναμική προοπτική για το μέλλον.
Όλα τα στοιχεία, δείχνουν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και στη χώρα μας αφού, συμμετέχει ισότιμα και με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα και έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει νέους επιστήμονες που θα συνεχίσουν και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της.

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιήσει υφιστάμενες συμβάσεις παράδοσης οχημάτων στην Κύπρο αλλά και ανακατασκευές οχημάτων και ανταλλακτικών για τον ελληνικό Στρατό. 

Παρ’ όλα τα όσα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, η αμυντική βιομηχανία της χώρας μας (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) μπορεί ακόμα όχι απλώς να διασωθεί αλλά και να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας, διεκδικώντας μεγάλα συμβόλαια από το εξωτερικό, συμμετοχή σε συμπαραγωγές, ενισχύοντας έτσι με τις δραστηριότητές της πολλούς τομείς της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι (για 5 μήνες), οι εταιρίες είναι ακέφαλες, χάνεται τεχνογνωσία καθώς οι εργαζόμενοι αποχωρούν επιλέγοντας την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Αυτά τα βλέπουν οι λαλίστατοι κατά τα αλλά κυβερνητικοί, που αντί να στηρίζουν την ανάπτυξη σπρώχνουν τη χώρα και το λαό στην ύφεση και την ανεργία;


Γιατί λοιπόν αφήνουν τη σημαντικότατη αυτή δραστηριότητα να βουλιάζει, μήπως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: