Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αυτοί είναι οι δυο συλληφθέντες μέλη των «Ροζ πανθήρων»

Οι δυο συλληφθέντες οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιοποιήθηκαν με ειδική διάταξη του εισαγγελέα προχτες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθούν


Plus500Οι συλληφθέντες Σέρβοι 37 και 45 ετών, βρίσκονται στον εκτελεστικό πυρήνα της οργάνωσης ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στους Ευζώνους Κιλκίς, ενώ επιχειρούσαν να εξέλθουν από τη χώρα.
Για τη σύλληψή τους είχαν εκδοθεί αναζητήσεις και υπήρξε στενή συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων.
Για την συμμετοχή τους στην ίδια οργάνωση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ (8) άτομα, μεταξύ των οποίων επτά υπήκοοι Σερβίας και ένας υπήκοος Κροατίας

Η αξία των κοσμημάτων και τιμαλφών που έχουν αφαιρέσει συνολικά οι δράστες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ περίπου.
Ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, έχει χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας του γνωστού διεθνούς κυκλώματος Ροζ Πάνθηρες.

Στο πλαίσιο της συστηματικής, εμπεριστατωμένης και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, την οποία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διαθέτει συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, ενώ οι ίδιο, στο πλαίσιο της έρευνας, τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα – βραχίονα της οργάνωσης.

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, η σύσταση και συγκρότηση της οποίας εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ (8) άτομα.

Πρόκειται για επτά Σέρβους, ηλικίας 60, 26, 43, 29, 32, 37, 31 ετών και έναν 61χρονο Κροάτη, οι οποίοι αναζητούνται μέσω της Interpol, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: