Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σοκ για Μπερλουσκόνι 7ετη κάθειρξη και ισόβια στέρηση Πολ Δηκ

Σοκ για τον καβαλιέρε, ήταν η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, συμφωνά με την οποία καταδικάζετε σε 7ετη κάθειρξη και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Λίγα λεπτά μετά την απόφαση, ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι άσκησε έφεση ενώ έκανε λόγο για "τελείως εξωπραγματική" απόφαση
.

Ο πρώην πρωθυπουργός που δεν ήταν παρόν στο δικαστήριο, έχει δικαίωμα δύο εφέσεων, οι οποίες αναμένεται να καθυστερήσουν για μήνες τη διαδικασία.

Το δικαστήριο του Μιλάνο συνεδρίαζε επί επτά ώρες και αργά το απόγευμα, οι τρεις γυναίκες δικαστές παρουσίασαν την ετυμηγορία τους. "Με βάση το άρθρο 317 του Ποινικού Κώδικα, νέα διατύπωση, και θεωρουμένης της συνέχειάς του... το δικαστήριο καταδικάζει τον Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια φυλάκισης, πέραν της καταβολής των δικαστικών εξόδων... Σύμφωνα με τα άρθρα 317 προς 2932 του Ποινικού Κώδικα, επιβάλουμε στον κατηγορούμενο ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του" έλεγε η απόφαση.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να επιβληθεί στον πρώην πρωθυπουργό ποινή εξαετούς φυλάκισης και ισόβιος αποκλεισμός από τα δημόσια αξιώματα, αλλά η ποινή του δικαστηρίου του Μιλάνου ήταν ακόμα πιο βαριά.

Ο 75χρονος καβαλιέρε αρνείται όλες τις κατηγορίες καθώς και ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την Μαροκινή Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, κάτι που έχει διαψεύσει και η ίδια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η καταδίκη του Μπερλουσκόνι αποδυναμώνει την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ενρίκο Λέτα, η επιβίωση της οποίας εξαρτάται από τη στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος του.


Την ίδια ώρα απόρρητη έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Mediobanca αναφέρει σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ιταλία, αν δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια "μερική χρεοκοπία" και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: