Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Χαροπαλεύει ο Ούγκο Τσάβες

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επέλθει ραγδαία επιδείνωση στη υγεία του πρόεδρου της Βενεζουέλας τις τελευταίες ώρες καθιστώντας το περιβάλλον του ιδιαιτέρως απαισιόδοξο για την εξέλιξη της πορείας της ζωής του.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλέγκας χαρακτήρισε  «πολύ ευαίσθητη» κατάσταση που έχει περιέλθει η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος υποφέρει από μία «νέα και σοβαρή λοίμωξη»,. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βενεζουέλας μετάδωσε στη συνέχεια ότι πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Όπως αναφέρετε η  «επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας» του κ. Τσάβες ωφελείται στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού του συστήματος, τρεις μήνες αφότου ο ηγέτης της Βενεζουέλας μετέβη στην Κούβα ώστε να υποβληθεί στην τέταρτη εγχείρηση κατά του καρκίνου από τα μέσα του 2011.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επέστρεψε στη πατρίδα του στα μέσα Φεβρουαρίου, και παραμένει νοσηλευόμενος σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Καράκας.

«Στη Κούβα υποβλήθηκε σε μια πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία, μεταξύ άλλων συμπληρωματικών θεραπειών, η εξέλιξη της κλινικής κατάστασης συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη». , δήλωσε ο κ. Βιλέγκας και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της «διεφθαρμένης δεξιάς» αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι επιζητά «σενάρια βίας» προκειμένου να ενθαρρύνει «εξωτερική επέμβαση στη Βενεζουέλα».

Το μοναδικό στοιχείο που δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας του λατινοαμερικανού πρόεδρου είναι μια σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου και έδειχνε τον ασθενή πρόεδρο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αγκαλιά με τις δύο κόρες του, να βαστά μία εφημερίδα εκείνης της ημέρας.
La Redoute

Δεν υπάρχουν σχόλια: