Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

Η οικονομική ανέχεια των Ελλήνων πολιτών έχει φτάσει στο κόκκινο και δυστυχώς αυτή τη πορεία δεν φαίνετε να μπορεί να αποφύγει η ασκούμενη πολιτική η οποία οδηγεί στη ύφεση και την περεταίρω φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. 

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πρέπει να μελετάμε την ιστορία για να δούμε πως οπότε η μεσαία τάξη καταρρακώθηκε προκληθήκαν συνθήκες ανωμαλίας.
Αυτό είχε συμβεί την περίοδο του μεσοπόλεμου στη Γερμανία αλλά και πιο πριν στην Ιταλία , αλλά και Ισπανία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στη παρούσα φάση στη χώρα μας, καθώς επίσης και στις άλλες χώρες του νότου της Ευρώπης ανεβαίνουν ραγδαία πολιτικές δυνάμεις που μερικά χρόνια πριν μόνο ως αστείο θα το ανέφερε κάνεις.

Η αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, διότι είναι αποτέλεσμα μιας όλο και περεταίρω διογκούμενης αγανάκτησης των ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτοί οι πολίτες δεν έγιναν ξαφνικά φασιστές ή νεοναζί αλλά φτωχοποιήθηκαν από πολιτικές που ακόμα κι ένας ανίδεος από οικονομικά δεν θα εφάρμοζε, παρ όλα αυτά μας τα παρουσίασαν ως το μόνο δρόμο προς την ανάκαμψη, αγνοώντας όλες εκείνες τις φωνές που προειδοποιούσαν περί του αντιθέτου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές μικρές επιχειρήσεις να πτωχεύσουν, χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλεία τους και τέλος τα έσοδα του κράτους να σημειώνουν συνεχώς μείωση.

Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση των φόρων στα καύσιμα και η μείωση των κοινωνικών δαπανών είχαν ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία των πολιτών και του κράτους.

Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά, εκείνο που παραμένει άγνωστο ακόμα και μέλλει να το δούμε στο μέλλον είναι η πολιτική κατάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Διότι αν κάποιο τυχαίο γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη και ρίξει τη κυβέρνηση δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα ανατραπεί η από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων προβλεπόμενες κατατάξεις των κομμάτων.

Ποιο θα είναι άραγε λοιπόν το αύριο;
Θα επικρατήσουν ακραίες κι αντιδημοκρατικές δυνάμεις, και ποια αποτελέσματα θα έχουν επί της κανονιάς;

Ας ελπίσουμε ότι ο λαός θα αντιδράσει σοφά μέσα στην έκρηξη του. 


Vrisko.gr προβολή - 2 εκατ υποψήφιοι πελάτες το μήνα, βεβαιώσου πως θα τους κερδίζεις εσύ
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: