Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ζ. Κ. Γιούνκερ: Με τρόμαξε η φωτογραφία με καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ  επέμενε στην ανάγκη του συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις διότι διαφορετικά θα δινόταν ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα στις χρηματαγορές.



Δηλαδή ο κ. Γιούνκερ δεν λαμβάνει υπ όψιν του τον άνθρωπο αλλά τα χαρτοφυλάκια και μετά λέει πως τον τρόμαξε η φωτογραφία της κ. Μέρκελ ως ναζί που είδε στην Αθήνα.

Ε βέβαια κύριε Γιούνκερ έτσι είναι, η Ελλάς ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς. Το Λουξεμβούργο έπαθε κάτι στον πόλεμο;

Αλλά και περάν αυτού εκφράζει τη στήριξή του στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αποκαλύπτει ότι θα τη στηρίξει στον προεκλογικό της αγώνα και εκτιμά ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο».

Σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό του για τα προηγούμενα χρόνια της ευρωκρίσης, ο κ. Γιούνκερ απαντά:
«Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” σε “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος. (…) Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν η χώρα εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές.
Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή.
Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που κανείς θα πίστευε ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός».

Και δεν είδατε τίποτα ακόμα κύριε Γιούνκερ, και για όλα αυτά φταίει η πολίτικη σας μεταξύ των άλλων. 
Κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: