Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς την ψήφιση του φορολογικού θα πάει ο ΥΠ.ΟΙΚ. στο Eurogroup. Βέτο από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναβλήθηκε η κατάθεση του φορολογικού, λόγω διαφωνιών ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και να μην το καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, με στόχο την κατάθεσή του την Παρασκευή.


Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών θα προσέλθει στο Eurogroup της Πέμπτης, χωρίς να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι θα το είχε καταθέσει για ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εάν υπήρχε η πιθανότητα να υπερψηφιστεί.

Σύμφωνα με το «Βήμα» οι διαβουλεύσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έδειξαν ότι παραμένουν  ανοικτά ζητήματα λόγω σοβαρών διαφωνιών που έχουν διατυπώσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και όπως φαίνεται, δεν υποχωρούν. Μεταξύ αυτών, η φορολογία των τόκων των καταθέσεων. Η κυβέρνηση προτείνει  15% η ΔΗΜΑΡ ζητά 17,5% .

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η πρόταση που κατατέθηκε είναι να φορολογηθούν με ξεχωριστή κλίμακα από τους μισθωτούς χωρίς αφορολόγητο και χωρίς την πρόσθετη έκπτωση των 1.950 ευρώ. Η κλίμακα για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων θα προβλέπει φορολογική συντελεστή 26% για ετήσια εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον ποσό.

Η ΔΗΜΑΡ όμως διαφωνεί, ζητώντας διαφορετικούς συντελεστές
Ανοιχτό θέμα είναι και ο ανώτατος συντελεστής 45% στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της συλλογής αποδείξεων καταναλωτικών δαπανών, ενώ θα πρέπει να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Tarot

Δεν υπάρχουν σχόλια: