Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή τα έκανε μπάχαλο σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη

Οι χρυσαυγίτες με επικεφαλής επτά βουλευτές τους έκαναν πορεία μίσους στις γειτονιές των μουσουλμάνων πολιτών στην Κομοτηνή, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συγκρούστηκαν με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα μια φοιτήτρια να καταλήξει τραυματισμένη στο νοσοκομείo
La Redoute


Το σκηνικό της έντασης και της μισαλλοδοξίας που στήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θράκη παράλληλα με τα εγκαίνια των κομματικών γραφείων της Χρυσής Αυγής σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, ζωντανεύει εικόνες από τις πρόσφατες επιθέσεις εις βάρος οικονομικών μεταναστών σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στη Θράκη, τη θέση των μεταναστών στο στόχαστρο των χρυσαυγιτών παίρνουν οι πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας. Αυτούς που ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος αποκάλεσε στην Ξάνθη«μούλους» και «μογγόλους» που «υψώνουν σημαία της Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης», για να προσθέσει ότι εκείνοι (οι χρυσαυγίτες), «κοιτούν πάντα προς την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά».

Παράλληλα, επιτέθηκαν με αγοραίους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Θράκη, ήδη από το καλοκαίρι, υποδαύλισε εντάσεις και προκάλεσε αίσθημα γενικευμένου φόβου ανάμεσα στους πολίτες της μειονότητας, όταν άρχισαν οι μηχανοκίνητες πορείες σε χωριά όπου κατοικούν μουσουλμάνοι σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Το Σάββατο στην Κομοτηνή αμέσως μετά τη λήξη των εγκαινίων των γραφείων, στα οποία παραβρέθηκαν οι οκτώ βουλευτές με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, ακολούθησε πορεία υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας μέσα από δρόμους της πόλης που οδηγούσαν προς το εντευκτήριο της νεολαίας της μειονότητας αλλά και προς το τουρκικό προξενείο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι από πού αντλεί η χρυσή αυγή χρήματα και κάνει συνέχεις εγκαινιάσεις γραφείων σε όλη την Ελλάδα τι κρύβετε από πίσω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: