Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το φροντιστήριο του Αλέξη

Σε εντατικά μαθήματα εκμάθησης των οικονομικών προσαρμογών υπέβαλε τον Αλέξη Τσίπρα χθες ο Λούλα ντα Σίλβα και μάλιστα όπου ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως ο μικρός Αλέξης ο Λούλα δεν δίστασε να βγάλει και τη βέργα.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος ο Αλεξάκης παρέμενε συνεχώς με το στόμα ανοιχτό.

Ο πρώην ηγέτης της Βραζιλίας  ήταν σαφής:
«Σε περίοδο κρίσης, η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι’ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία»

Αυτά που έλεγε λοιπόν ο Λουλά τ’ άκουσε κι ο Στουρνάρας κι έβγαλε σπυράκια, γιατί άμα αυτά τα πει στο δικό του δάσκαλο τον Σόιμπλε  δεν θα φάει βεργές αλλά χαστουκιές άγριες – Ε ρε δράμα που τραβάει και αυτό το παιδί – άσε που ο Σαμαράς θα τον αρχίσει κλοτσιές.

Ο δάσκαλος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, συνέχισε και παρά περά κάνοντας τον Βενιζέλο να κόβει φλέβες, είπε λοιπόν:

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ’ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις.
Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις.
Νομίζω ότι ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια.
Τέλος θα ήθελα να πω στον ελληνικό λαό το εξής:
Μη χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση.
Καλή τύχη!»

Μωρέ ναι καλή τύχη, αλλά τα στουρνάρια στην Αθήνα κατάλαβαν τίποτα;
Καλά άσε τον Τσίπρα αυτός μάλλον με το στόμα ανοιχτό παραμένει ακόμα.
Tarot

Δεν υπάρχουν σχόλια: