Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς πανηγυρίζει για τα 52,5 δις € που θα πάρουμε…

Σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, φάνηκε απολύτως ικανοποιημένος γιατί το Eurogroup δέχτικε να δώσει την δόση προς την Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς δέχτικε μόνο μια ερώτηση για λόγους στενότητας χρόνου, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κι αυτή αφορούσε το θέμα των υπαλλήλων της βουλής, όπου είπε ότι καμιά ομάδα εργαζομένων δεν θα εχει διαφορετική αντιμετώπιση απ τη κυβέρνηση του.
Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός



«Η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να βγει από την κρίση όρθια, ισχυρότερη και όχι γονατισμένη και απομονωμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε Βενιζέλο και Κουβέλη και τους βουλευτές τους, αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ.

Σβήνονται 20 δισ., παίρνουμε 52,5 δισ., 40 θα μείνουν στη χώρα
«Κανείς δεν είχε προβλέψει προηγουμένως το ποσό που θα πάρει τελικά η Ελλάδα με το οποίο σβήνονται 20 δισ. χρέους», είπε χαρακτηριστικά. «Τα χρήματα που εκταμιεύονται σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν μια δικαίωση και μια αφετηρία.

Δικαίωση για τα κόμματα που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της.
Έχουμε πλέον στέρεους λόγους να αισιοδοξούμε», είπε ο πρωθυπουργός που τόνισε οτι  τους επόμενους μήνες θα πάρουμε 52,5 δισ. και άμεσα 34,5 δισ. «Από αυτά τα 40 θα μείνουν στη χώρα, πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσοστό θα μείνει στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη οτι σήμερα τελείωσαν οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Πρόσθεσε οτι τους επόμενους μήνες το κράτος θα ξεχρεώσει όλα αυτά που χρωστά στους Έλληνες πολίτες.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη οτι θα προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και θα υπάρξουν και επενδύσεις επισημαίνοντας οτι με τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα θα μπεί φρένο στην ανεργία.

Σε ερώτηση για το θέμα των υπαλλήλων της βουλής ο κ. Σαμαράς απάντησε: «εγώ και η κυβέρνηση, εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων».

Στουρνάρας: Μεγάλη ανάσα

Tarot«Μεγάλη ανάσα» για τη χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι όσοι εργάστηκαν γι' αυτή νιώθουν «δικαιωμένοι αλλά όχι εφησυχασμένοι». «Όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της χώρας διαψεύστηκαν. Το ταξίδι σήμερα αρχίζει αλλά χωρίς τα σύννεφα της αβεβαιότητας.»

«Η Ελλάδα κάλυψε μια αναγκαία συνθήκη για να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει όμως να καλύψουμε και την ικανή συνθήκη και να εφαρμόσουμε όλα όσα συμφωνήσαμε», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξήγησε ότι «η Ελλάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους 52,5 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 20 δισ. δίνονται ως δώρο, όπως ανέφερε, για την μείωση του δημοσίου χρέους».
Χαρακτήρισε επίσης «πρόκληση για την χώρα» την φορολογική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: