Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 34,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΟΣΜΕ

Πάρτε σακούλες τσουβαλιά, τσάντες κι ότι άλλο έχετε και τρεχάτε να τα γεμίσετε, ελα τώρα που γυρίζει, πάρτε κι εσείς θα πάρουμε κι εμείς αλλά θα τα φάνε οι άλλοι γιατί από τα 34,3 δισ. που αποτελούν το πρώτο τμήμα της δόσης των 52,5 δισ. ευρώ την οποία ενέκρινε πρόσφατα το Eurogroup.

Από αυτά τα 16 δισ. θα κατευθυνθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 11,3 δισ. για την κάλυψη της επαναγοράς ομολόγων και 7 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Όπως καταλάβατε μας πρόλαβαν οι άλλοι…

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Κι ακουστέ το παραμύθι που έρχεται μεσα από την έκθεση της Κομισιόν μέχρι τα τέλη Μαρτίου λεει το Δημόσιο θα διοχετεύσει στην αγορά…;;; για να καλύψει μέρος των χρεών του το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το κράτος θα πρέπει να έχει εξυπηρετήσει χρέη του ύψους 2 δισ. ευρώ και στο πρώτο τρίμηνο άλλο 1,5 δισ. ευρώ.

Η εκτίμηση απέχει από την πρόβλεψη του οικονομικού επιτελείου το οποίο θεωρεί ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν εξοφληθεί περί τα 8,5 δισ. – αυτοί κι αν είναι κουβαρντάδες -  στην έκθεση σημειώνεται πως η Ελλάδα θα φθάσει να αποπληρώσει το ποσό των 8 δισ. τον Δεκέμβριο του 2013.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Νο2


Μετά την εισροή του πρώτου τμήματος της δόσης δόθηκε εντολή στις εφορίες να ξεκινήσουν τις επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ προς φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Οσον αφορά το επόμενο τμήμα της δόσης που αναλογεί στην Ευρωζώνη ύψους 14,8 δισ. ευρώ το οποίο πρέπει να εκταμιευτεί έως το τέλος Μαρτίου 2013 στην έκθεση της Κομισιόν τίθενται πέντε προαπαιτούμενα για την ελληνική κυβέρνηση.

ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ


Τον Ιανουάριο πρέπει να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο και να εφαρμοστούν αυξήσεις στις τιμές του ΡΕΥΜΑΤΟΣ για τους πελάτες χαμηλής τάσης. (Δηλαδή για όλους εμάς τους καραγκιόζηδες)  

Τον Φεβρουάριο να καθορισθεί «ταβάνι» τριετίας για τις δαπάνες των κρατικών φορέων. Τ’ ΑΚΟΥΤΕ

ΚΑΙ ΟΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Τον Μάρτιο να ολοκληρωθεί το σχέδιο της δημόσιας διοίκησης για την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού το οποίο θα τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας.

Οπότε κλάψτε γιατί απ’ ότι διαφαίνεται και νέα μετρά θα παρθούν μιας και το βλακώδες αυτό πρόγραμμα δεν βγαίνει, και για νέες αναδιαπραγματεύσεις θα πάμε και δεκάρα δεν θα δώσουν οι τράπεζες στην αγορά και μεγαλύτερη ύφεση θα έχουμε και άστα να πάνε στο διάολο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: