Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ζαμάν: Τέσσερις ουσίες δηλητηρίασαν τον Τουργούτ Οζάλ

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Τουρκία μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Ζαμάν, που γράφει ότι ο Τουργκούτ Οζάλ που υπήρξε πρόεδρος της Τουρκιάς και πέθανε αιφνίδιος και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,  είχε δηλητηριαστή, με βάση της τοξικολογικές εξετάσεις που έκαναν ειδικοί μετά την εκταφή της σορού του πριν λίγους μήνες.



Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει πως ο μακαρίτης ο Οζάλ είχε δηλητηριαστή με τέσσερα διαφορετικά δηλητήρια, όπως το ραδιενεργό πολώνιο – με το οποίο φημολογείται ότι σκότωσε και τον Γιασέρ Αραφάτ – το αμερίκιο και το κάδμιο που είναι βαρύ μέταλλο.

Αυτά τα τρία πρώτα δηλητήρια τα είχε σε μικρές ποσότητας στον οργανισμό του, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνετε ο οργανισμός του ώστε να φανεί ότι ο θάνατος του ήρθε από παθολογικά αίτια,
Τέλος το τελευταίο ήταν το απαγορευμένο δηλητήριο DDT (dikloro difenol trikloroethan) το οποίο βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητας στους ιστούς του πρώην τούρκου πρόεδρου.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι το δηλητήριο που δεν παύει ποτέ να υπάρχει στη φύση και το ανθρώπινο σώμα, ήταν παρούσα στο σώμα του Οζάλ 10 φορές περισσότερο από το κανονικό επίπεδο θα έπρεπε να είναι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα μακαρίτη  πρόεδρου είχε αποδυναμωθεί   σε βάθος χρόνου και με τη χρήση του DDT η διαδικασία του θανάτου που  επιταχύνθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: