Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δοθήκαν από την αστυνομική διεύθυνση Πατρών εξιχνιάστηκε η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο Φεβρουάριο που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι τρεις -ηλικίας από 34 έως 45- συνελήφθησαν απο την Ασφάλεια Πάτρας.
Αστυνομικοί εντόπισαν τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο και διαπραγματευόταν την πώληση ενός δαχτυλιδιού.

Ο ίδιος υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν λόφο στην Ηλεία όπου βρέθηκαν πολλά από το κλοπιμαία ενώ εντοπίστηκαν και οι δύο συνεργοί τους.

Αστυνομικοί που παρίσταναν τους πελάτες προσπάθησαν να αγοράσουν το σημαντικότερο αντικείμενο από τους 3 ληστές, το δαχτυλίδι.
Οι δράστες έβαλαν το δαχτυλίδι σε διαδικασία δημοπρασίας ξεκινώντας από το 1.500.000 ευρώ και καταλήγοντας στις 300.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι ίδιοι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Ηλείας σχεδόν το 90% των αρχαίων αντικειμένων, που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας από το μουσείο.

Η ληστεία έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν.
Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου.

Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.
Οι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: