Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων είχε στα χέρια του 35χρονος!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων άσκησε ο εισαγγελέας στον 35χρονο που συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου... 9 εκατομμυρίων πολιτών! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή.



Στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων.

Από την ΕΛΑΣ διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείρισής τους από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους σε τρίτα πρόσωπα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου.

Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: