Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οργή και η αγανάκτηση καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue


Σε σχέση με τον Ιούνιο οι πολίτες απορρίπτουν μαζικά το Μνημόνιο πλέον: Από το 29% η αποδοχή έχει πέσει στο 19% και από το 61% η απόρριψη έχει φτάσει στο 72% των πολιτών!


Η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο)

Σύμφωνα λοιπόν με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του Μνημονίου, ενώ το 83% πιστεύει ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή.

Το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες με το προσωπικό του εισόδημα, ενώ το 28% αισθάνεται οργή για την κατάσταση της χώρας, το 24% απογοήτευση και το 15% άγχος.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 43% σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue, κερδίζοντας μάλιστα τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από το Σεπτέμβριο.

Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) όπως επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).

Το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, έναντι του 21%, που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ως καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33%, ενώ ποσοστό 25% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν κάνει σωστή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: