Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ένα άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά που αναλύει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που αξίζει να διαβάσετε

Σε ένα πράγματι εμπεριστατωμένο άρθρο με τίτλο «Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής», ο Γιώργος Καραμπελιάς στο Άρδην τ. 90 που κυκλοφορεί με αφιέρωμα στην οργάνωση αναλύει το φαινόμενο και θέτει, αλλά επίσης  άπαντα σε ερωτήματα γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα και αναζητούν νέες και συχνά ρηξικέλευθες λύσεις προκειμένου να εκφράσουν την πολιτική τους διαμαρτυρία.


Και συνεχίζει:
Ωστόσο, αυτή η κοινωνιολογική και κάποτε κοινωνιολογίστικη ερμηνεία δεν είναι αρκετή  για να ερμηνεύσει την άνοδο της «Χρυσής Αυγής».

Διότι το ερώτημα παραμένει ακέραιο.
Για ποιο λόγο η διαμαρτυρία δεν εκφράζεται αποκλειστικά με την ενίσχυση αριστερών δυνάμεων, όπως εν μέρει συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατευθύνεται και σε μια μέχρι χτες ασήμαντη ναζιστική ομαδούλα; Γιατί δεν ενισχύονται έστω οι δυνάμεις της αντισυστημικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, που τον Δεκέμβρη του 2008 έμοιαζαν τόσο ισχυρές ώστε να απειλούν το ίδιο το καθεστώς; Γιατί οι Έλληνες δεν στρέφονται προς μια αριστερή εξωκοινοβουλευτική βία, όπως συνέβαινε στη δεκαετία του 1980, όταν επικροτούσαν μαζικά την «17 Νοέμβρη»;

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: