Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οριστική είναι η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μη ψηφίσει τα εργασιακά


Μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, για τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, ανακοινώσε:


"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να δεχθεί τις προτάσεις της Τρόικα για τα εργασιακά", ανακοινώθηκε δια στόματος του Σπ. Λυκούδη.

Συνεχίζοντας, το κόμμα απευθύνει έκκληση στην Τρόικα, να υποχωρήσει και να μην ανατρέψει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ είχε χαρακτηρίσει βελτιωμένη την πρόταση της τρόικας για τα εργασιακά, θεωρώντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση και δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, ειδικά αν έρθουν σε ένα άρθρο.

Υπενθυμίζεται,ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, προανήγγειλε την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή προς ψήφιση σε ένα άρθρο, ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις της ΔΗΜΑΡ.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου, επανέλαβε την πρόθεση των βουλευτών να μην ψηφίσουν τα μέτρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν "παρών", σημειώνοντας πως αυτό που επιθυμούν δεν είναι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση, αλλά την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση επί των απαιτήσεων της Τρόικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: