Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μήπως πλησιάζουμε στο πολιτικό και κοινωνικό Αρμαγεδέονα;


Ξεκίνησαν να έρχονται σε 800.000 Έλληνες που χρεωστάνε πανω από 300 - 5000 € τα μπιλιετάκια που απειλούν ότι θα υπάρξουν κατασχέσεις μισθών, τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και ακινήτων.

Με βάση τα νέα μετρά που θα τσακίσουν την κοινωνία και την οικονομία την ιδία ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος είχε το φλασάκι Λαγκάρντ κάτω από το μαξιλάρι του – κι ύστερα αναρωτιέται κανένας γιατί έχει το κόμμα του πέσει στο 5,5% - αυτοί προσπαθούν να βγάλουν απ τη μύγα ξύγκι, χωρίς να κατανοούν ότι ο μέσος Έλληνας δεν έχει πλέον αλλά να δώσει.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών – Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – με λανθασμένες για να μη πούμε εγκληματικές πολίτικες έχουν φέρει την χώρα και τον λαό σε εξαθλίωση χωρίς να κάνουν κάτι ριζοσπαστικό ώστε να ανατραπεί η κατάσταση.

Έρμαια και σκλάβοι των τραπεζιτών δεν βλέπουν την επερχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας;
Δεν αντιλαμβάνονται πως με την εφαρμοζόμενη πολιτική ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ακραίων απόψεων πολιτικών μορφωμάτων τύπου Χρυσής Αυγής;

Αλλά και στη Ευρώπη δεν δίνουν σημασία στο γεγονός του ότι γιγαντώνονται τα αυτονομιστικά και αποσχιστικά κινήματα;
Κοιτάξτε την Ισπανία όπου η Καταλονία είναι έτοιμη να αποσχιστή και ακόλουθη η χώρα των Βάσκων κάτι που θα επηρεάσει και την Γαλλία μιας και ένα τμήμα της χώρας αυτής είναι και στη Γαλλική επικράτεια.

Αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία η Σκωτία ετοιμάζει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.
Και θα επακολουθήσει το Βέλγιο και πάει λέγοντας.
Όλα αυτά έχουν έντονες ομοιότητες με όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου που όσοι έχουμε μια στοιχειώδη γνώση της ιστορίας γνωρίζουμε που οδήγησε την ανθρωπότητα.

Αν δεν γκρεμιστεί η πολιτική των Μέρκελ Σαρκοζί δυστυχώς αυτή η ήπειρος που λέγεται Ευρώπη είναι καταδικασμένη να ζήσει μέρες με τις όποιες παραλλαγές των δεκαετιών του 30 και 40 και τότε θα γυρίσουμε στην παλαιολιθική εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: