Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε η σύζυγοκτόνος της Λαμίας


Συμφωνα με οσα γραφει το LamiaReport.gr, «η σύζυγος» οδήγησε τον εραστή στο σαλόνι, όπου κοιμόταν στον καναπέ ο άτυχος 45χρονος. Ο εραστής τον πυροβόλησε σχεδόν εξ΄ επαφής στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ στη συνέχεια με το κοντάκι του όπλου του κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο ίδιο σημείο...


Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας η 42χρονη βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.
Οι δύο τους αναστάτωσαν το σπίτι προκειμένου να φανεί σαν ληστεία, και ο δράστης απομακρύνθηκε από το σπίτι και με ταξί πήγε στο πατρικό του, στο χωρίο Ανθήλη, όπου άφησε το όπλο.

Ως τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα είχαν τελειώσει.
Το πρωί της Παρασκευής, η 45χρονη σηκώθηκε να ετοιμάσει για το σχολείο τα δύο της παιδιά, που είχαν κοιμηθεί στον κάτω όροφο, στους γονείς της.
Στη συνέχεια βγήκε για ψώνια και συζήτησε με τη γειτονιά.
Το αυτοκίνητο του συζύγου της ήταν ακόμη σταθμευμένο κάτω από το σπίτι, ενώ εκείνος θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει για τη δουλειά. Δικαιολογήθηκε σε γειτόνους πως «θα πήγαινε με άλλο αυτοκίνητο».

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, υποστήριξε ότι τον ανακάλυψε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού, όπου κοιμόταν. Στους αστυνομικούς επέμενε πως «δεν γνωρίζει τίποτα» και προσπαθούσε να τονίσει την περίπτωση της ληστείας.
Ωστόσο, εκείνοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν να αποκλείουν αυτή την εκδοχή. Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο ιατροδικαστής εντόπισαν το φονικό χτύπημα, αλλά και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στον χώρο αίματα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν μεν ανοιχτά συρτάρια, όμως σε καθοριστικά σημεία ήταν ανέγγιχτα.
Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έστρεψε τις υποψίες τους σιγά σιγά στη σύζυγο σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πουθενά ίχνη παραβίασης του σπιτιού...

«Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ασφάλειας της Λαμίας διαπίστωσαν ότι σε όλο αυτό το σκηνικό δεν συμμετείχε μόνο ένα άτομο» υπογραμμίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Κώστας Νικολάου.
Όλη την Παρασκευή οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συνδυάσουν τις πληροφορίες για να φτάσουν στο δεύτερο άτομο, που συμμετείχε στον φόνο.
Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις των αστυνομικών, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη δεν έλεγε κουβέντα.

Οι ισχυρισμοί της είχαν σχέση με τον αποτυχημένο γάμο και την οικογενειακή γκρίνια, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και θέματα συμπεριφοράς του θύματος απέναντί της.
Μάλιστα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η ίδια τρεις φορές είχε φτάσει στα πρόθυρα του διαζυγίου και ότι ουσιαστικά βρίσκονταν σε διάσταση.
Παρουσίασε το θύμα να μην επισκέπτεται συνεχώς το σπίτι του και ότι ακόμη και για τα γενέθλια της τον είχε καλέσει η ίδια.

Μέχρι αργά το πρωί του Σαββάτου, η 42χρονη παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών και τις ενδείξεις που υπήρχαν δεν είχε λυγίσει.
Αρνιόταν πεισματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το φονικό. Ωστόσο από την αστυνομική έρευνα και τη λεπτομερή αυτοψία του χώρου προέκυψαν σαφείς ανακολουθίες και αναντιστοιχίες, μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ευρημάτων στο τόπο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικές Αρχές με προσεκτική ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.

Όταν η 42χρονη είδε τους αστυνομικούς να φέρνουν στην ασφάλεια τον 45χρονο φίλο της και να τον οδηγούν στο διπλανό δωμάτιο κατάλαβε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.
Λίγα λεπτά αργότερα ομολόγησε τα πάντα.
Το ίδιο έκανε και ο εραστής της, ο οποίος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι έκρυψε το όπλο του φονικού στην Ανθήλη στο πατρικό του.

Ο δράστης Τ. Γ. είναι παντρεμένος και ο ίδιος με ένα παιδί ενώ η σύζυγός του είχε από προηγούμενο γάμο ένα παιδί ακόμη.
Εργαζόταν ως φανοποιός για να τα βγάλει πέρα, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι άνεργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: