Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Buongiorno Italia, Grecia nella saluta


Τα μάθατε, όχι, α, να σας τα πω, πήγε στη Ρώμη ο πρωθυπουργός μας ο Αντώνης μας ο Σαμαράς, όπου εκεί πολύ λέτε σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του τον Μάριο τον Μόντι.


Η ελληνική πλευρά προσδοκά μαζί με τους Ιταλούς να κάνουν άλλη μια δήλωση υποταγής στην Α. Μέρκελ και τον Γ. Σόιμπλε, καθώς θεωρεί – ο Αντώνης μας δηλαδή -  ότι μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στη μάχη για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, καθώς και στην προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα από την ΕΕ.

Ε, έτσι είναι, το ίδιο είναι να πεθάνεις τώρα, το ίδιο σε δυο χρονιά;
Ο πρωθυπουργός ήλπιζε ότι θα είχε κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, ώστε ο Μάριο Μόντι να ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα έδινε τα εύσημα στην Αθήνα, - δηλαδή θα του λέγε: «μπράβο Αντώνη μου, μπράβο φωστήρα μου, μπράβο, μπράβο» -  

Αλλά όπως και να το κάνης, στη συνάντηση θα τεθεί η πρόταση Μόντι για τη θωράκιση των τραπεζών του Νότου, προκειμένου να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων (προς το Βορρά, όπως δείχνουν τα στοιχεία).
Και εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι την πρόταση στηρίζει ανεπιφύλακτα η ελληνική κυβέρνηση.
Ε τι διάολο, να αφήσουμε τα παιδία να πεινάσουν; Άπα πα πα πα !

Αλλά τα σπουδαιότερα δε σας τα πα ακόμα, για ακουστέ:
Ο σωτήρας μας θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανίδας Έντα Κένι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στη Ρώμη για τη Σύνοδο της Κεντρώας Δημοκρατικής Διεθνούς.

Δηλαδή με αυτούς τους πανσόφους που έχουν κάνει τα πάντα για την ευημερία των… λαών τους

Α και το άλλο, το πρωί του Σαββάτου ο Αντώνης μας ο Σαμαράς θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ', όπου Εκείνος θα του δώσει την ευλογιά του… μπας και βάλει μυαλό ο Αντώνης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: