Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ετοιμαστείτε για το σοκ και δέος από την κυβέρνηση


Ξεκινάει αμέσως μετά το EuroGroup, με αποφάσεις που θα σπάνε κόκαλα, από τους πορτοφολάδες της κυβέρνησης.


Δεν είναι νέο αυτό διότι έχει ξεκινήσει από την επίσκεψη της τρόικα στην χώρα μας, που η κυβέρνηση δεν έθεσε κανέναν όρο...


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Στουρνάρα, ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα. Δηλαδή να πληρώσουμε τους τοκογλύφους με λεφτά που δεν ‘εχουμε.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι η παραίτηση του κ.
Νικολόπουλου, και όχι τα ψέματα περί δήθεν ενοχλήσεως του επειδή δεν του έδωσαν αρμοδιότητες.

Χθες όταν πήγε ο κ. Στουράρας πήγε στην συνοδό των υπουργών οικονομικών, ουσιαστικά στην ατζέντα του δεν είχε τίποτα καινούργιο να θέσει παρά μονό μια παραίνεση του Φ. Κουβέλη για κάποια θέματα – αόριστα -  προς συζήτηση στη σύνοδο, και πράγματι ο ΥΠ.ΟΙΚ. ρώτησε τους συναδέλφους του αν θέλουν να συζητήσουν το θέμα που θέτει η… τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης, και ως ήταν φυσικό πηρέ την απάντηση, ΟΧΙ, και εκεί τελείωσε.

Το μεγάλο αγκάθι που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η μετενέργεια, που σε σύντομο χρονικό διάστημα λήγουν χιλιάδες συμβάσεις θα έχουμε χιλιάδες απολύσεις και βίαιες περικοπές μισθών.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης με σιγουριά οδηγεί στην περεταίρω ύφεση και υπανάπτυξη, με ολέθρια αποτελέσματα κυρίως για τα λαϊκά στρώματα που είναι και τα πιο αδύναμα.

Σίγουρα όσο κι αν ο κ. Κουβέλης – μ’ έναν μικρόμεγαλισμό – θέλει να παραμείνει στη κυβέρνηση, θα αποχωρίσουν πολλά στελέχη και βουλευτές του, διότι η πίεση που θα ασκηθεί από την λαϊκή βάση θα είναι αφόρητη.

Και δεν είναι μονό αυτοί, διότι βλέποντας να εξαφανίζονται πολιτικά θα ακολουθούσουν και οι του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να υπαρχή μια βουβαμάρα για την ώρα αλλά – και το λέω μετά λογού γνώσεως – 8 – 12 βουλευτές είναι έτοιμοι να σηκώσουν μπαϊράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: