Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ποιους εμπλέκει στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου ο Ζήγρας


Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ήταν λαλίστατος κατά την κατάθεσή του για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Ζήγρας κατονόμασε αρκετούς...
συνεργάτες του πρώην Υπουργού των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Κληρίδη.



Σύμφωνα με την κατάθεση Ζήγρα, η εμπλοκή Μιχαηλίδη έχει να κάνει με την μεταφορά χρημάτων από την Ελλάδα στην Κύπρο, κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει ο κ. Μιχαηλίδης. Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαηλίδης, τόνισε:
«Πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς και αποκυήματα φαντασίας. Μένω πραγματικά κατάπληκτος με τα όσα αναφέρονται για το πρόσωπό μου. Επιφυλάσσομαι για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Η απολογία- ποταμός του Νίκου Ζήγρα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει σημαντικότατες πληροφορίες για την εμπλοκή του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και των άλλων συγκατηγορουμένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος από την αρχή ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα και να συνεργαστεί με τις Αρχές, παραδέχτηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα χρήματα του πρώην υπουργού μέχρι το 2004, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για βρώμικο χρήμα, προερχόμενο από μίζες.

Τελικοί αποδέκτες χρημάτων ήταν-σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα- ο Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. Εμπλέκει παράλληλα και τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Ι. Μπέλτσιο.

Παράλληλα ενέπλεξε την πρώην σύζυγο του Α. Τσοχατζόπουλου, την Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, η οποία φέρεται να γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της, διότι ο Άκης δεν κρατούσε μυστικά. «Τα έλεγε όλα στις γυναίκες του», υποστήριξε στην απολογία του ο κ. Ζήγρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: