Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μια ιστορική μέρα η σημερινή για την ανθρωπότητα


Πίσω στο προιστορικο1969 – προϊστορικό για τους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου – και συγκεκριμένα της 20η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο για την ιστορία της ανθρωπότητας, κι αυτό  διότι την ήμερα εκείνη ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του σε άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα στη Σελήνη...


Στο ακρωτήριο Κανάβεραλ είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000.000 κόσμος για να παρακολουθήσει την εκτόξευση, ενώ σε 700.000.000 υπολογίζονται όσοι «καρφώθηκαν» μπροστά στους δέκτες των τηλεοράσεων που είναι αλήθεια ότι δεν ήταν και τόσες πολλές.

Το πλήρωμα του Apollo 11 ήταν τριμελές και αποτελείτο από τους αστροναύτες:
Νηλ Άρμστρονγκ -αρχηγός της αποστολής –
Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν - κυβερνήτης της σεληνακάτου -  
Μάικλ Κόλινς -κυβερνήτης του διαστημοπλοίου –
Και οι τρεις τους ήταν 39 ετών, έμπειροι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και δοκιμασμένοι αστροναύτες.

Στις 4:56 ώρα Ελλάδας της 21 Ιουλίου και 9:56 της 20ης Ιουλίου ώρα Αμερικής ο αστροναύτης Νιλ Άρμοστρονγκ άνοιξε την πόρτα της σεληνακάτου «Αετός» λέγοντας μια φράση που έμεινε στην ιστορία:
«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα»
Και ο Εντ Όλντριν ειπε:
«Υπέροχη… Υπέροχη Μοναξιά!».

Κατόπιν αυτών και για τις επόμενες δυόμιση ώρες στρώθηκαν στη δουλειά, συλλέγοντας υλικό, τράβηξαν φωτογραφίες, κράτησαν σημειώσεις και εγκατέστησαν μηχανήματα για παρατηρήσεις.  Επίσης τοποθέτησαν την αμερικανική σημαία και μια πλακέτα εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας, που απεικόνιζε τα δύο ημισφαίρια και έγραφε:
«Είμαστε άνθρωποι από τον Πλανήτη Γη, οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη. Ήρθαμε με ειρηνικό σκοπό εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας. Ιούλιος 1969 μ.Χ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: