Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η αλήθεια για το Συριακό πρόβλημα


Γιατί η Ρωσία και η Κίνα δεν δέχονται την επέμβαση;


Ποιος ο ρόλος της Τουρκιάς και γιατί δεν αντέδρασε στη κατάρριψη του πολεμικού της;




Είναι γνωστό,  ότι ένα μύρος του εδάφους της Τουρκίας έχει παραχωρηθεί για να παρέχει κάθε είδους ευκολίες στο Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους υποτιθέμενους εξεγερμένους, καθώς και στην ηγετική ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η τουρκική κυβέρνηση με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενορχηστρώνουν και συντονίζουν τις ενέργειες ενός μυστικού στρατού που δρα ανορθόδοξα στο εσωτερικό της Συρίας, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Οι περισσότεροι που μετέχουν σ’ αυτόν τον άτυπο ¨στρατό¨ δεν είναι Σύριοι, ενώ χιλιάδες από αυτούς, μόλις επέστρεψαν από την «αποστολή» τους στη Λιβύη.
Και μέσω Τουρκία εισήλθαν στη Συρία, για να αναλάβουν και να ολοκληρώσουν την επόμενη αποστολή τους.
Αυτοί οι ¨μαχητές¨ δεν είναι αγνοί ιδεολόγοι αλλά καλοπληρωμένοι μισθοφόροι.


Η εφημερίδα Γενί Τσαγ της Τουρκιάς έγραψε πως  800 μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν λάβει μέρος στον πόλεμο της Λιβύης, διείσδυσαν στο έδαφος της Συρίας και εκτέλεσαν 49 παιδιά και 34 γυναίκες, συνολικά 108 αμάχους, στην πόλη Χούλα της Συρίας.

Τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τον «διεθνή παράγοντα», να κατηγορήσουν τον κακό Άσαντ, καθιστώντας αν όχι επιβεβλημένη πάντως δικαιολογημένη την επιχείρηση ανατροπής του.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας τα γνωρίζουν όλα από πρώτο χέρι, διότι πολλοί πράκτορες των Ρώσων, είναι ταυτόχρονα και ¨μαχητές¨ των αντικαθεστωτικών. Άλλοι εξ αυτών είναι στρατολογημένοι από την CIA. Με άλλα λόγια οι ¨αγνοί ιδεολόγοι¨ βγάζουν πολύ χρήμα!

Δεν είναι τυχαίο που  τουρκική αντιπολίτευση, σχεδόν στο σύνολό της έχει ταχθεί φανερά κατά της πολιτικής ταύτισης της Τουρκίας με τις δυνάμεις που ενορχηστρώνουν την αιματηρή επιχείρηση ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ και κατά της εμπλοκής της Τουρκίας στο μέτωπο της Συρίας.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ανατραπεί ο Άσαντ;


Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η διάδοχη κατάσταση δεν θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένο το εθνικό και θρησκευτικό μωσαϊκό της Συρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πηγή συνεχούς αστάθειας, που δεν ευνοεί τα σχεδία της Ρωσίας όπου έχει την ποιο μεγάλη ίσως ναυτική βάση της στην μεσόγειο.

Στο σημείο αυτό θέλει να βάλει ¨πόδι¨ και η Κίνα, αντιλαμβανόμενη την αξία από γεωστρατηγικής πλευράς του χώρου που καταλαμβάνει η Συριακή επικράτεια στα νότια της Τουρκίας.

Εδώ λοιπόν ξεκινάει ο εφιάλτης της Τουρκιάς διότι σε μια λωρίδα που ξεκινά από το τριεθνές Τουρκίας-Ιράκ-Συρίας και φθάνει μέχρι τα όρη Αμανός και το νομό Αντιόχειας και την Αλεξανδρέττα, είναι γνωστό ότι κατοικούν περίπου τρία εκατομμύρια Κούρδοι, οι οποίοι, σε συνεργασία και συνεννόηση με το ΡΚΚ και τους Κούρδους του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, τηρούν ουδέτερη στάση όλους αυτούς τους 16 μήνες

Έχει γραφτεί στον τούρκικο τύπο και επαληθεύονται από κουρδικές πηγές της περιοχής, με την έναρξη των αναταραχών στη Συρία, το ΡΚΚ μετέθεσε περί τις δυο χιλιάδες μαχητές του από το όρος Κανδήλι στη Ροζάβα ή το Δυτικό Κουρδιστάν, όπως αποκαλείται από τους Κούρδους η περιοχή της συριακής επικράτειας που κατοικείται από τα τρία εκατομμύρια των Κούρδων, με σκοπό να δημιουργήσουν τον κουρδικό στρατό της Ροζάβα.

Από την άλλη το PYD, πολιτικό κόμμα που ελέγχεται από το ΡΚΚ και ελέγχει το 80% των Κούρδων της Συρίας, εκτός του ότι έχει προσχωρήσει στη δημιουργία μιας άτυπης κρατικής δομής, για την αυτοδιοίκηση των Κούρδων,

Επισης ολοι οι Κούρδοι που καλούνται να καταταγούν στο συριακό στρατό είναι υποχρεωμένοι να κατατάσσονται στον κουρδικό στρατό.
Ο στρατός αυτός εκπαιδεύεται, με στόχο να είναι έτοιμος να αναλάβει την εσωτερική και την εθνική άμυνα του Δυτικού Κουρδιστάν την επόμενη ημέρα.
Ταυτοχρονως οργανώνει κουρδικά σχολεία σε όλες τις πόλεις και χωριά του Δυτικού Κουρδιστάν, και έχει δημιουργήσει  Επιτροπές Λαϊκής Άμυνας, για την προστασία του κουρδικού λαού από επιθέσεις των «αντικαθεστωτικών», που επιθυμούν να παρασύρουν τους Κούρδους στην αιματοχυσία και το τεχνητό μέτωπο εναντίον του Άσαντ.

Είναι βέβαιο ότι αν υπάρξει ανατροπή του Άσαντ, οι Κούρδοι της Συρίας θα ανακηρύξουν την αυτονομία τους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ίδια με το ΡΚΚ στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, να αποκτήσει εφιαλτικές διαστάσεις.


Είναι γνωστό ότι στις περιοχές του Δυτικού Κουρδιστάν εδώ και μήνες έχουν αναρτήσει σημαίες στα δημόσια κτίρια και σε υψώματα, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, τα οποία είναι επανδρωμένα με άνδρες του νεοπαγούς κουρδικού στρατού της Ροζάβα.

Δηλαδή η Τουρκία, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση ανατροπής του Άσαντ, συμμετέχοντας σε εγκλήματα εναντίον αθώων πολιτών της Συρίας, με την πολιτική της σκάβει και το δικό της λάκκο και  κινδυνεύει άμεσα και η ίδια, αφού η ίδρυση ενός δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, εκτός του ότι φέρνει τους Κούρδους πιο κοντά στη θάλασσα, πολύ απλά φέρνει πιο κοντά την ημερομηνία ίδρυσης του τρίτου αυτόνομου κουρδικού κράτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: