Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τα απίστευτα ελιξίρια νεότητας των σταρ


Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε με τρόμο ακόμη και την ιδέα των αποδεδειγμένα ανώδυνων ενέσεων μπότοξ, οι σταρ του Χόλιγουντ δεν διστάζουν να υποβληθούν σε απίστευτες θεραπείες ομορφιάς...
-από αίθουσες ψύχους, μέχρι κρέμες ανθρώπινου πλακούντα- στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το ελιξίριο της νιότης. Μήπως έχουμε μείνει λίγο πίσω;

Το λίφτινγκ του «Δράκουλα»

Τι είναι: μπορεί να μην εμπλέκονται βαμπίρ, όμως πρόκειται για αρκετά «αιματηρή» διαδικασία. Ο γιατρός αφαιρεί φιαλίδια αίματος από τον οργανισμό του ασθενούς και εν συνεχεία διαχωρίζει τα αιμοπετάλια με τη μέθοδο της φυγόκεντρου. Αυτά εγχέονται μετά στην επιδερμίδα του προσώπου προκειμένου να ενισχυθεί η φυσική παραγωγή κολλαγόνου.
Διάσημοι φαν: η Αντζελίνα Τζολί, η οποία κάποτε φορούσε ως μενταγιόν φιαλίδιο με το αίμα του πρώην συζύγου της, του επίσης εκκεντρικού Μπίλι Μπομπ Θόρντον.
Πώς λειτουργεί: τα αιμοπετάλια αναζωογονούν την επιδερμίδα, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια.


Θεραπεία βδέλλας

Τι είναι: ο ενδιαφερόμενος ξυρίζει το σώμα του και μπαίνει σε μια μπανιέρα, όπου αιμοβόρες βδέλλες τού ρουφάνε το αίμα στο όνομα της αποτοξίνωσης.
Διάσημοι φαν: «Βλέπεις τις βδέλλες να πρήζονται από το αίμα σου, να γίνονται όλο και πιο χοντρές» είχε δηλώσει κάποτε με ενθουσιασμό η 48χρονη Ντέμι Μουρ.
Πώς λειτουργεί: το σάλιο της βδέλλας έχει αντισηπτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, γι' αυτό και χρησιμοποιείται στην ιατρική από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Παραμένει ωστόσο αμφίβολο αν μπορεί να αποτοξινώσει τον οργανισμό.


Θεραπεία με δηλητήριο

Τι είναι: η ιδέα του τσιμπήματος φιδιού ή μέλισσσας τρομάζει τους κοινούς θνητούς, ωστόσο οι διάσημοι λατρεύουν να πασαλείβονται με κρέμες από δηλητήρια διάφορων ζωικών οργανισμών λόγω των αντιρυτιδικών ιδιοτήτων που πιστεύεται ότι έχουν.
Διάσημοι φαν: η Γκουίνεθ Πάλτροου λέγεται ότι λατρεύει τις θεραπείες με δηλητήριο φιδιού, ενώ οι αδελφές Κάιλι και Ντάνι Μινόγκ δηλώνουν εθισμένες στη μάσκα δηλητηρίου μέλισσας με την επωνυμία «Heaven».
Πώς λειτουργεί: το δηλητήριο εισχωρεί ήπια στο δέρμα και διεγείρει την παραγωγή χημικών ουσιών που χαλαρώνουν τους μυς του προσώπου. Είναι δηλαδή κάτι σαν φυσικό μπότοξ.


Ασκήσεις Θιβετιανών μοναχών

Τι είναι: πρόκειται για σειρά ασκήσεων τύπου γιόγκα, γνωστές και ως «θεμέλια της νιότης», που ακολουθούνται καθημερινά από τους μοναχούς του Θιβέτ.
Διάσημοι φαν: ο σερ Μπρους Φορσάιθ κάνει καθημερινά ένα σετ των 25 επαναλήψεων από κάθε άσκηση, για τα γόνατα, τα ισχία, τους αστραγάλους, ακόμη και τα δάχτυλα των ποδιών.
Πώς λειτουργεί: υπάρχει αρκετή φιλολογία γύρω από αυτές τις ασκήσεις, ωστόσο το σίγουρο είναι πως δεκαπέντε λεπτά γιόγκα την ημέρα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.


Μάσκα με ανθρώπινο πλακούντα

Τι είναι: η θεραπεία περιλαμβάνει μασάζ στο πρόσωπο με τη χρήση αληθινού ανθρώπινου πλακούντα (ο οποίος συλλέγεται από μαιευτικές κλινικές της Ρωσίας). Το δέρμα αποκτά μοναδική λάμψη και τα αποτελέσματά του λέγεται ότι διαρκούν τρεις φορές περισσότερο από τις κλασικές περιποιήσεις προσώπου.
Διάσημοι φαν: η Τζένιφερ Λόπεζ λέγεται ότι κάνει δύο μάσκες πλακούντα την εβδομάδα, πολυτέλεια που της κοστίζει περίπου 800 ευρώ. Οπαδοί της μεθόδου είναι επίσης η Ρις Γουίδερσπουν και η Μαντόνα.
Πώς λειτουργεί: ο πλακούντας είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένα αμινοξύ που ονομάζεται γλυκίνη. Η μάσκα θρέφει την επιδερμίδα και την κάνει να δείχνει πιο σφριγηλή. Είναι ιδανική για δέρματα που έχουν ουλές ή έχουν υποστεί βλάβες από τον ήλιο.


Κεραμικοί κρύσταλλοι

Τι είναι: κοστίζει περίπου 500 ευρώ και είναι η τελευταία τάση στον χώρο της αισθητικής, κατευθείαν από το Παρίσι. Υπόσχεται λίφτινγκ χωρίς νυστέρι με την εμφύτευση κεραμικών κρυστάλλων κάτω από το δέρμα.
Διάσημοι φαν: το πρώην μοντέλο Τζέρι Χολ ήταν από τις πρώτες που δοκίμασαν τη θεραπεία, την οποία δημιούργησε ο διάσημος Γάλλος δερματολόγος Μορίς Ντρέι.
Αποτελέσματα: οι κρύσταλλοι (διφασικό φωσφορικό άλας ασβεστίου) είναι εμποτισμένοι σε υαλουρονικό οξύ και εγχέονται κάτω από την επιδερμίδα για να καταπολεμούν τη χαλάρωση του δέρματος, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου.


Αίθουσες ψύχους

Τι είναι: πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο της σάουνας, καθώς στην κρυοθεραπεία ο ενδιαφερόμενος πρέπει να παραμείνει σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία στους μείον 130 βαθμούς Κελσίου για τρία λεπτά, φορώντας μαγιό, σκούφο, γάντια, κάλτσες και μάσκα προσώπου. Οι συνεδρίες λέγεται ότι βοηθούν στην ανακούφιση συμπτωμάτων διαφόρων ενοχλήσεων, από τραυματισμούς μέχρι χρόνια κόπωση και κυτταρίτιδα.
Διάσημοι φαν: η Πάμελα Αντερσον και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ακολουθούν φανατικά τη μέθοδο.
Αποτελέσματα: οι extreme θερμοκρασίες σταματούν την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Οταν ο ασθενής εξέρχεται από τον θάλαμο, η παροχή αίματος σε αυτά επιταχύνεται μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο στα σημεία που έχουν πρόβλημα, ενώ παράλληλα προκαλείται αύξηση της παραγωγής ενδορφινών, οι οποίες μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τη διάθεση.


Μάσκα προσώπου από κουτσουλιές

Τι είναι: η μάσκα δεν αποτελείται από κουτσουλιές οποιουδήποτε πουλιού, αλλά ενός συγκεκριμένου είδους αηδονιού που ζει στην Ιαπωνία.
Διάσημοι φαν: η Βικτόρια Μπέκαμ λέγεται ότι έχει εμμονή με τη συγκεκριμένη μάσκα που διατίθεται μόνο σε ακριβά σπα της Νέας Υόρκης.
Αποτελέσματα: με τον ίδιο τρόπο που η κουτσουλιά είναι ικανή να αφαιρέσει το χρώμα της μπογιάς του αυτοκινήτου, διασπά και την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, αφήνοντάς την λεία και λαμπερή.

από: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: