Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επιβάλλεται να ενωθεί επιτέλους η αριστερά! Από το http://im-newsin.blogspot.com/


Επιβάλλεται να ενωθεί επιτέλους η αριστερά!


Κάποτε πρέπει όλα τα κόμματα που πραγματικά πιστεύουν στη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό, μέσα από ελεύθερες διαδικασίες να βρουν τρόπο επιτέλους να συνεννοηθούν.
Ο λαός μας το χει ανάγκη αυτό περισσότερο από ποτέ διότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό στον πολιτικό χάρτη του τόπου μας που επιβάλλετε να καλυφτεί το συντομότερο δυνατόν.
Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι πολύ διασπάσεις μέσα στον χώρο της αριστεράς – κι αναφέρομαι στις δυνάμεις της ευρείας δημοκρατικής αριστεράς – που μπορούν να πάρουν δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος, ιδιαίτερα μετά την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικό φιλελεύθερο κόμμα.
Πρέπει όλοι οι αριστεροί – οι εκ πεποιθήσεως και όχι καιροσκόποι – να καταλάβουμε πως το παιχνίδι του διαιρεί και βασίλευε ήταν και παραμένει ο λόγος  εκείνος που δεν μπορεί ο λαϊκός λόγος να πάρει σάρκα και οστά!
Πρέπει κάποτε οι κάποιες αντιδραστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
η και της ΔΗΜ.ΑΡ να καταλάβουν ότι παιχνίδι της γάτας με τον σκύλο βλάπτει, προς χαρά κι ευχαρίστηση των δυνάμεων της συντήρησης, μιας και δεν έχουν ένα πραγματικά δυνατό αντίπαλο απέναντι τους.
Κάποιες ομάδες – όσο κι αν σέβομαι αυτά που λένε – δεν έχουν πλατειά λαϊκή απήχηση και αν το καλοσκεφτούμε ούτε το 1% του εκλογικού σώματος δεν είναι.
Επιβάλλεται να παρθούν αποφάσεις για μια εκ βάθρων ανασύνταξη των δυνάμεων της αριστεράς και του σοσιαλισμού, κάτι που αν είχαμε περιχεί τώρα, θα είχαμε σήμερα ένα 25 – 30% και τότε θα μιλούσαμε, αλλά και θα παρεμβαίναμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο εις μελλούμενα.
Γι αυτό ας αφήσουμε τους ψευδό εγωισμούς κι τα ανούσια πολιτικά πάθη κατά μέρος κι ας κάνουμε μια νέα δυναμική αρχή που την έχει ανάγκη ο τόπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: