Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Την άρση ασυλίας της κ Μπακογιάννη ζήτησε ο εισαγγελέας!


Αναπληρωτής Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Καστορίδης ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της  πρώην υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σημερινής ηγέτιδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας  Ντόρας Μπακογιάννη.
Η κ  Μπακογιάννη, ο οποία, είχε κατηγορηθεί ότι δεν αναφέρει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην φορολογική της δήλωση, που  ο σύζυγός της, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κουβέλης, είχε εισπράξει μετά την πώληση μετοχών που κατείχε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια, προσπάθησε να αγοράσει ένα σκάφος στο Λονδίνο με τα χρήματα αυτά.
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ένας άλλος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ Παναγιώτης Νικολούδης που ασχολούνταν με το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, ανακοίνωσε ότι είχε βρει έναν πολιτικό  ο οποίος είχε εξαγάγει  1.000.000€ σε ελβετική τράπεζα.
Αργότερα, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πολιτικός, αλλά ο σύζυγος  ενός βουλευτή και το ποσό δεν ήταν 1 εκατομμύρια € αλλά 1 εκατομμύριο $ και τελικά ειπώθηκε ότι επρόκειτο για τον σύζυγο της κ Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με Ντόρα Μπακογιάννη αυτήν, η φασαρία για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου της οφείλεται στην "μάχη Δημοκρατικής Συμμαχίας στη καταπολέμηση της παράνομης χρηματοδότησης των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: