Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Διαξιφισμοί στη Βουλή ενόψει της ψήφισης για τις κομματικές επιχορηγήσεις


Διαξιφισμοί στη Βουλή ενόψει της ψήφισης για τις κομματικές επιχορηγήσεις
Για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Στη σκιά της επαπειλούμενης κλιμάκωσης κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την Τοπική Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί η τροπολογία για την αποδέσμευση της κρατικής τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων, αλλά και διατάξεις όπως αυτές για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μετατροπής των ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες. Προβλέπει, επίσης, και τη δυνατότητα να παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, τα χρήματα που θα οφείλουν οι δήμοι σε ΦοΔΣΑ.

Για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στην τροπολογία κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «απέτυχαν στη διαχείριση των οικονομικών τους και τώρα ζητάνε να βάλουν και πάλι χέρι στα κρατικά ταμεία και να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη ο φορολογούμενος, για να πληρώσουν τα κόμματα κάποια κανάλια, ανώνυμα blogs και μαϊμού δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: