Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πόσο χρονών είναι η Άννα Βίσση;


H Άννα Βίσση, είναι τραγουδίστρια από την Κύπρο. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1973 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 26 προσωπικά άλμπουμ και έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Είναι γνωστή κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από το 1995 μέχρι το 2009, 30 δίσκοι της Βίσση έχουν γίνει πλατινένιοι. Θεωρείται μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες, έχοντας πουλήσει πάνω από 9,5 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Ωστόσο, η κριτική είναι αμφιλεγόμενη απέναντί της, μετά τη στροφή της στην εμπορική μουσική ποπ, την οποία σηματοδότησε η συνεργασία της με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα.
Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στο χωριό Πύλα, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Λάρνακα, στην Κύπρο. Ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος στη Λάρνακα. Η Άννα είναι η δεύτερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας. Στην ηλικία των έξι ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο ΚύπρουΤην περίοδο αυτή έδινε συναυλίες στην κυπριακή επαρχία τραγουδώντας ενώ η αδερφή της, Λία, έπαιζε πιάνο. Έτσι έγιναν γνωστές ως οι "Αδερφές Βίσση".
Το 1970, η δημοτικότητα της δεκατριάχρονης Άννας Βίσση στην Κύπρο μεγάλωσε, με τη συμμετοχή της σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Οι παραπάνω διακρίσεις έπεισαν τους γονείς της Άννας για το ταλέντο της. Έτσι το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της, Σοφίας, ο Νέστορας έκλεισε το μαγαζί του στην Κύπρο και ολόκληρη η οικογένεια Βίσση μετακόμισε στην Αθήνα. Τον Σεπτέμβριο του 1973 η οικογένεια Βίσση έμενε στη συνοικία της Κυψέλης. Η τότε 16 ετών Άννα συνέχισε το Γυμνάσιο στην Αθήνα και ηχογράφησε στη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ τα δύο πρώτα της τραγούδια, έχοντας ήδη περάσει από ακρόαση και υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία.

H Άννα Βίσση, είναι γεννημένη στις 20 Δεκεμβρίου 1957, αρα; 

grepolis

Δεν υπάρχουν σχόλια: