Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέο βιολογικό φάρμακο απ’ το πανεπιστήμιο Κρήτης


Έγινε γνωστό πως το Πανεπιστήμιο της Κρήτης παρουσίασε ένα νέο επίτευγμα στον τομέα της φαρμακολογίας . Είναι η βιολογική ασπιρίνη. Είναι ένα νέο είδος ασπιρίνης που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.
Οι καθηγητές  του Πανεπιστημίου Κρήτης, με πρωτεργάτες τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά καθώς  και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, δημιούργησαν ένα φάρμακο αξιοποιώντας της ιδιότητες των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ θα πέραση τα σύνορα της χώρας για να πιστοποιηθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από το την αμερικάνικη FDA.
Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη εκμεταλλεύεται τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Το νέο φάρμακο θα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού  ανακουφίζει από το κρυολόγημα, θα καταπολεμά την κοινή γρίπη, και θα ρίχνει τον πυρετό και θα έχει αναλγητικές ιδιότητες, η δε τιμή του αναμένεται να είναι κάτω απ’ το 1 €

cheapis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: