Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μείωση των αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα


Αυστριακοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί ζητούν Έλληνες ξενοδόχους να μειώσουν τις τιμές τους, προκειμένου να αντιστραφεί η πτωτική τάση στις κρατήσεις για την Ελλάδα από τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Αυστρίας στον αυστριακό τύπο, οι  κρατήσεις τη  φετινή περίοδο  για την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 20%  σε σύγκριση με τα επίπεδα του περασμένου έτους και τιμές των ξενοδοχείων πρέπει να γίνουν  πιο ελκυστικές για να προσελκύσουν αυστριακούς τουρίστες. Γεγονός είναι ότι η αυστριακοί τουρίστες προς την Ελλάδα μειώθηκαν σε 480.000 το περασμένο έτος από 600.000 το 2007 απόδειξη ότι η Ελλάδα χάνει μερίδιο αγοράς από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Γερμανία.

Αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία, ωστόσο, περιμένουν οι κρατήσεις για την Ελλάδα να αυξηθούν  κατά τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι έχουν επεκταθεί τα διαφημιστικά προγράμματα τους, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έχουν αρχίσει πτήσεις τσάρτερ αυξάνοντας τους προορισμούς στα ελληνικά νησιά.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: