Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το παπατζηλίκι του Αντώνη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών -μπορείτε να την δείτε από το ματάκι της πόρτας- και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση. Μάλλον θα..... του το είπε ο φίλος του ο Θεός.


Μέχρι χτες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει στόχο για την νέα Ελλάδα το 2021 που συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21· την είχε δει Γέρος του Μοριά.
Ξαφνικά, μιλώντας για 6 χρόνια, πήγε στο 2019.
Μόλις προκηρυχτούν εκλογές, θα πει πως η ανάπτυξη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 που έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός.

Αλλά όχι ανάπτυξη δεν έχουμε και ούτε καρποφορούν οι «προσπάθειες» προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών για σοβαρές επενδύσεις, αλλά εκδιώκονται στην ουσία και επιχειρήσεις της ελληνικής βιομηχανίας με ιστορία δεκαετιών.

Διότι success story δεν είναι ούτε να παίρνει ο Μελισσανίδης το έτοιμο φιλέτο του ΟΠΑΠ, ούτε να συναντιέται κάθε τόσο ο Σαμαράς με τους CEOs των πολυεθνικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο να παραμείνουν στο απυρόβλητο οι ενδοομιλικές συναλλαγές τους για να πουλάνε ακριβά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα, παρά για οτιδήποτε άλλο. Γι αυτό άλλωστε και εκτός από ευχολόγια και καλές προθέσεις, δεν έχουμε δει και τίποτα περισσότερο.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έθαψε το success story. Αλλά ο Σαμαράς παρέμεινε… αισιόδοξος. Μιλούσε χθες βράδυ στους μόνιμους θαμώνες των συνεδρίων της «International Herald Tribune» και της «Καθημερινής» και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη μετά την εξέλιξη αυτή να αλλάξει ούτε μια παράγραφο από την αισιόδοξη ομιλία, την οποία προφανώς θα του είχαν γράψει οι συνεργάτες του κάνα δυο μέρες νωρίτερα.
Μάλιστα πλειοδότησε σε αισιοδοξία,  υποστηρίζοντας πως σε έξι χρόνια οι Έλληνες θα ζουν ξανά όπως πριν από την κρίση!!!

Μεταξύ μας τώρα, αυτό  δεν είναι πλέον αισιοδοξία.

Παλιά το λέγαμε… παπατζηλίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: