Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ζοφερή πραγματικότητα και οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ

Οι μεγάλες φίρμες της ΕΡΤ από κάθε πολιτικό χώρο κυρίως δε από αυτόν του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορούν με τον αέρα της χιλίων καρδιναλίων μη ανησυχώντας όπως είναι φυσικό γι’ αυτούς για το επαγγελματικό τους μέλλον.


Η Ελλη Στάη, που δέχθηκε τα πυρά αρκετών συναδέλφων της επειδή οργάνωσε πάνελ όχι και τόσο διαστρωματωμένο κομματικά και πολιτικά την Κυριακή το βράδυ με τον διευθυντής Έθνους, επίσης τον Γιώργο Νταλάρα κ.ά., θεωρεί περίπου βέβαιη την παρουσία της στην ΕΡΤ και την επόμενη ημέρα της απόφασης του ΣτΕ.

Ωστόσο όσο περνά η ώρα και αναλύονται οι λεπτομέρειες της απόφασης που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ΕΡΤ, τόσο πυκνώνουν τα σύννεφα για τους εργαζόμενους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα

Στη χώρα που το ρουσφέτι αποτελεί ακόμη παλλαϊκό αίτημα (μέχρι και για διορισμούς στον ιδιωτικό τομέα τρέχουν οι ιθαγενείς μας στους πολιτευτές μας) θα συμβεί το εξής αυτονόητο για την χώρα μας που είναι σκάνδαλο για οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα.

Τα χοντρά ρουσφέτια θα απολυθούν, θα αποζημιωθούν και θα επαναπροσληφθούν από τον νέο φορέα, ενώ τα απλά ρουσφέτια θα απολυθούν και μόνο θα αποζημιωθούν.

Τα παλαιά ρουσφέτια, πολλά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα πάρουν και τις χοντρές αποζημιώσεις, όπως και την αποκατάσταση στον νέο φορέα, λόγω της μοριοδότησης της μεγάλη προϋπηρεσίας με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Τα ρουσφέτια “χαμηλής εμβέλειας” των συμβασιούχων και των χαμηλοαμειβόμενων θα πάρουν κάποια πενιχρή αποζημίωση και μετά στον Καιάδα…

Η “μεταρρύθμιση” μεταφοράς του λογαριασμού από την παλαιά και ζοφερή γενιά προς την νεότερη θα συνεχιστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: