Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ομοβροντία της αριστεράς έναντι της Χ.Α. για τους τραμπουκισμούς στο «Χυτήριο»


Ο ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ καθώς επίσης το ΚΚΕ, με νέες δηλώσεις τους απάντησαν στις προκλήσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που απειλούσε βουλευτές ότι «θα φάνε πόρτα», με αφορμή τη παράσταση Corpus Christi


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής συνιστούν ευθεία απειλή όχι μόνο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του, αλλά και απέναντι σε κάθε προοδευτικό πολίτη,
Τέτοιου τύπου δηλώσεις, αλλά και αντίστοιχου περιεχομένου φασιστικές ενέργειες, όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, την ενίσχυση της δημοκρατίας. Θεωρούμε επιβεβλημένη την επίσημη τοποθέτηση όλων των κομμάτων, καθώς και της κυβέρνησης, η οποία με τη στάση της ενθαρρύνει και αξιοποιεί τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής», καταλήγει.

Για το θέμα της παρεμπόδισης της πρεμιέρας στο «Χυτήριο» την Πέμπτη, υπήρξε και άλλη ανακοίνωση νωρίτερα:

«Η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής δεν στρέφεται μόνο ενάντια στην Αριστερά, αλλά στρέφεται ευθέως ενάντια σε κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Η κυβέρνηση, που από τη μία πλευρά με την πολιτική της στρώνει το χαλί για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη της παρέχει ασυλία, προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δράση της, ενώ ταυτόχρονα υιοθετώντας την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων, υπονομεύει τη δημοκρατία. Είναι περισσότερο από αναγκαίο σήμερα να στηθεί ένα τείχος δημοκρατίας και μαζικών αγώνων ενάντια στην εξάπλωση της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά απέναντι στον φασισμό».

Η ανακοίνωση της Μ.Ρεπούση
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ που στοχοποιήθηκε προσωπικά από τον κ.Κασιδιάρη, σημείωσε σχετικά:
«Είναι προφανές, ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχειρούν να μας εκφοβίσουν, να πάψουμε να εκφράζουμε την άποψή μας, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της έκφρασης, τη δημοκρατία και τα αγαθά της. Να επιστρέψουμε στο σκοταδισμό του ολοκληρωτισμού που στοίχισε την αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Τους απαντώ ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν.
Ήμουν στο θέατρο Χυτήριο για να σταθώ στο πλευρό της δημοκρατίας απέναντι στο νεοναζισμό, στον ολοκληρωτισμό και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Θα είμαι πάντα σταθερά σ' αυτήν την πλευρά. Η πολιτεία πρέπει κι εκείνη να αποδείξει έμπρακτα και τελεσίδικα με ποια πλευρά είναι».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
«Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Ο ναζιστικός θίασος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής.
Ο λαός πρέπει να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και να καταδικάσει το ναζιστικό τραμπουκισμό γιατί όπου κι αν εκδηλώνεται, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα θέατρα, στόχο έχει τα λαϊκά δικαιώματα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα» επισημαίνει τέλος το σχετικό σχόλιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: