Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Προσβλητική η στάση της τρόικα


Μόλις μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο κ.Στουρνάρας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να απαντήσει ποια σημεία του προγράμματος φέρεται να αμφισβητεί η τρόικα.

Είπε, ωστόσο, ότι «σαφώς και θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών».
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Μαξίμου, έχει ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο.

Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει τηλεφωνικές επαφές με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ και της Κομισιόν, καθώς και με ομολόγους του χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες των επί μέρους υπουργείων να προβούν στις περικοπές των δαπανών που έχουν συμφωνηθεί, στο πλαίσιο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις»
«Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εργώδεις διαβουλεύσεις και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του και ανώτατους αξιωματούχους της E.E.
Eπίσης, είπε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την τρόικα αλλά και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς όμως να είναι γνωστός ο χρόνος σύγκλισής της.
Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα στο Eurogroup την επόμενη Δευτέρα να μην υπάρχει οριστική συμφωνία, απάντησε πως «επιδίωξη μας είναι να είμαστε εντός των προθεσμιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: