Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Αλαφούζος καρφώνει στην UEFA το θέμα με τη «νέα εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η εφημερίδα GOAL NEWS σε δημοσίευμα της αποκαλύπτει την πρόθεση του Παναθηναϊκού να απευθυνθεί στην UEFA για τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε νέα "εγκληματική οργάνωση" στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες με στόχο τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL NEWS
ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ μεταφέρει ο Παναθηναϊκός το θέμα με τη νέα «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος να επιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να επιβάλλει ποινές. Ειδικότερα στον Ολυμπιακό, στην περίπτωση που τα αρμόδια όργανά της κρίνουν ότι προκύπτουν ευθύνες.
Στόχος των «πρασίνων» ο αποκλεισμός των «ερυθρόλευκων» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Παναθηναϊκός που (σαν δεύτερος στην περσινή τελική κατάταξη) παίρνει τη θέση του Ολυμπιακού και «κερδίζει» την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους.

Σε μια τέτοια (υποθετική) εξέλιξη, οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές:
Θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ, αντί για τον Παναθηναϊκό, ενώ θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ ο έκτος της περσινής βαθμολογίας ΟΦΗ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός θα μεταφέρει το θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» στην ΟΥΕΦΑ και θα ζητήσει ως έχων έννομο συμφέρον την παρέμβασή της. Δηλαδή να ζητήσει η ΟΥΕΦΑ αντίγραφο του φακέλου της υπόθεσης, ώστε να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες σε συγκεκριμένη ομάδα και, αν τελικά προκύψουν, να επιβάλλει ποινές.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το ποινικό μέρος της υπόθεσης και την παρέμβαση (;) της αθλητικής δικαιοσύνης, ο Παναθηναϊκός θέλει να τρέξει το θέμα στην ΟΥΕΦΑ για να επωφεληθεί άμεσα.
Δικηγόροι της ΠΑΕ, μελετώντας τον σχετικό φάκελο, υποστηρίζουν ότι η υπόθεση είναι αντιγραφή της υπόθεσης Μότζι, όπου ο παράγοντας της Γιουβέντους μίλαγε με αξιωματούχο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για θέματα ορισμού διαιτητών.
Και με σλοβένικα τηλέφωνα μάλιστα.

Όμως εδώ θα πρέπει να πούμε ότι στο «υλικό» που έχει δει το φως της δημοσιότητας δεν γίνεται καμία αναφορά για παιχνίδια του Ολυμπιακού ή ορισμούς διαιτητών σ' αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: