Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ένταλμα σύλληψης για τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Όπως γραφει το serres Life.gr, σε εκτροπή κινδυνεύει να βρεθεί η αντιπαράθεση μεταξύ ακραίων πολιτικών χώρων στον Νομό Σερρών.


Μπορεί η κόντρα μεταξύ Χρυσής Αυγης και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μνημόσυνο της Κορμίστας να περιορίσθηκε σε φραστικό επίπεδο, όμως το βράδυ της Τετάρτης η εξέλιξη ήταν διαφορετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  site, σε κεντρικό καφέ μπαρ που βρίσκεται σε πεζόδρομο των Σερρών, περίπου είκοσι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν σε σαρανταπεντάχρονο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τους μίλησε απαξιωτικά.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του σαρανταπεντάχρονου στο κεφάλι και η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο κέντρο των Σερρών δύο μέρες μετά την επίθεση που είχε δεχθεί μέλος της Χρυσής Αυγής, γεγονός που οδηγεί σε συνειρμούς για το εάν συνδέονται μεταξύ τους τα δύο περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση πρόκειται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο 45χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα καταθέσει μήνυση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής που του επιτέθηκαν.

Πλέον, το ζητούμενο είναι να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, καθώς η αντιπαράθεση με όρους βίας και όχι εκατέρωθεν επιχειρηματολογίας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνη.

Ιδιαίτερα, αν ληφθεί υπ' όψη ότι ακολουθούν σύντομα μνημόσυνα θυμάτων του φασισμού, τόσο στον Λευκώνα όσο και στα Κερδύλια.
Ήδη στην τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσανατολίζονται στη διεξαγωγή συνέλευσης, ακόμη και με τη συμμετοχή άλλων κομμάτων της αριστεράς.

Πηγή serres Life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: