Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα συνοικέσια μεταξύ Μπακογιάννη, Σαμαρά και Τζίμερου, Μάνου.

  Σωτήρης Τζίμερος και Στέφανος Μανός, ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο με μοναδικό σκοπό την ένταξη τους στη βουλή, τα δυο κόμματα θα ακολουθήσουν παράλληλες πορίες εντός του κοινοβουλίου με διαφορετική προσέγγιση των πολιτικών που θα ασκούνται, καθώς με βάση τα συμφωνηθέντα, κάθε μια πλευρά, θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει, πολιτικές αποφάσεις με βάση την δική τους κομματική άποψη.
Το δυο σε ένα έχει και συνέχεια με την συνεργασία ΝΔ, ΔΗΣΥ, με ακριβός την ιδία λογική άλλα και ένα παραπάνω λόγο δηλαδή, το ¨κοκό¨ που δεν είναι άλλο από του πενήντα βουλευτές που είναι το μπόνους του εκλογικού νομού.
Δυστυχώς παρ’ ότι είναι καλό να υπάρχει συνεργασία, και όχι μόνο προεκλογικά, εδώ πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει και μια επιμέρους υστεροβουλία...

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φώτης Κουβέλης ποιος είναι


Φώτης Κουβέλης
Πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γεννήθηκε στο Βόλο.
Έγγαμος με τη Φωτεινή Πάλλα. Έχει δύο κόρες.
Δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθήνας με τον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου» στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
- Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης από 2-7-1989 έως 12-10-1989.
- Προδικτατορικά, μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και στη δικτατορία...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue:


Και δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες εκλογές της 17ης Ιούνη. Εντός Βουλής και το κόμμα του Θάνου Τζήμερου "Δημιουργία Ξανά". Δείτε αναλυτικά
Οκτοκομματική Βουλή προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής", τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Από τα μικρά κόμματα μπαίνει στη Βουλή μόνο το κόμμα "Δημιουργία Ξανά" του Θάνου Τζήμερου με 3%.
Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ 28%
Νέα Δημοκρατία 24%
ΠΑΣΟΚ 15%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΚΚΕ 5%
Χρυσή Αυγή 4,5
Δημιουργία Ξανά 3%

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον Π. Πικραμμένο

Έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος του συμβουλίου επικρατείας κ Π Πικραμμένος  που θα οδηγήσει τη χώρα στην εκλογική διαδικασία στις 17 Ιούνιου με βάση το σύνταγμα  και η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση με πολιτικές γελοιότητες και ελαφράς πολιτικής αντιμετώπισης.
Τώρα σε έναν μηνά ο λαός θα πει ξανά τι θέλει αλλά και τα φερέφωνα είναι πάνοπλα να κινδυνολογήσουν σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του
Ας κλείσουμε όλοι τα αυτιά και να κοιτάξουμε το συμφέρον μας όσοι δεν είμαστε τραπεζίτες

Ένας ηγέτης κατώτερος των περιστάσεων Καληνύχτα κύριε Τσίπρα


Δυστυχώς κύριοι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον λαό και την αριστερά στη χώρα μας μετά το ναυάγιο και την στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  να αναλάβει την ιστορική του ευθηνή για ένα άλλο είδος πολιτικής, που σίγουρα θα μας έδινε άλλη ώθηση και οπωσδήποτε θα μας έβγαζε από πολλά διλλήματα τα όποια δυστυχώς θα επαναλαμβάνονται.
Μη νομίσετε κύριοι ότι η επομένη μέρα των εκλογών θα είναι η ίδια με την προ αυτής, διότι τα μνημονιακά κόμματα θα αποκτήσουν άλλη δυναμική, και το λέω...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μεγάλη μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα


ΜΕΙΩΣΗ κατά 37,7% σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο οικοδομικός όγκος, που καταγράφεται στις άδειες που χορηγούν τα πολεοδομικά γραφεία, σημείωσε πτώση 50,3% τον Δεκέμβριο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη βαθιά ύφεση, που επικρατεί στον τομέα των κατασκευών και η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συνεχιστεί και το 2012.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:

Τον Δεκέμβριο 2011 το μέγεθος...

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


Μετά την σημερινή εκλογική διαδικασία τα αποτελέσματα της οποίας είναι ζήτημα ωρών να δέσουν θα υποχρεώσουν τα κόμματα η να συνεργαστούν ή θα έχουμε μπει σε μια κατάσταση ακυβερνησίας.
Τον πρώτο λόγο από το πρωί της Δευτέρας που θα κινηθεί ο σχετικός μηχανισμός,  έχουν οι διερευνητικές εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας στα τρία πρώτα κόμματα, ή τέσσερα εφόσον δύο έχουν ισοψηφήσει σε αριθμό εδρών, καθένα από τα οποία έχει στη διάθεσή του τρεις ημέρες (σύνολο 9 ή 12) νέων ζυμώσεων προκειμένου να φτάσει στον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το σύνταγμα  

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος που καθορίζει την όλη διαδικασία:

- «Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η δημοσκόπηση των «Financial times» για τις ελληνικές εκλογές


Την πραγματικότητα της πτώσης του δικομματισμού θα αντικρίσουν αύριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύουν οι Financial Times και που μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσουν μαζί έως και 30% – 35% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Εκτός Βουλής θα μείνουν η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τα κόμματα που τελικά θα εισέλθουν στη Βουλή ανέρχονται σε οκτώ.
Αξιοσημείωτο είναι πως η δυναμική της Χρυσής Αυγής αναμένεται να τη στείλει στο 6%.

Στο άρθρο των FT επισημαίνεται ότι τα μικρά κόμματα που εμφανίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά στους ψηφοφόρους, καθώς εξαιτίας των επιπτώσεων του προγράμματος λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα έως σήμερα κυρίαρχα μεγάλα κόμματα κατάφεραν να »διώξουν» τους παραδοσιακούς τους ψηφοφόρους.

Εν τω μεταξύ, με τίτλο »Οι ανησυχίες για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις εν όψει των εκλογών» και κεντρική φωτογραφία τον Αντώνη Σαμαρά, οι FT αναλύουν σε έτερο χθεσινό τους δημοσίευμα για τις ελληνικές εκλογές, τον στόχο Σαμαρά για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές, που όμως τίθεται σε κίνδυνο καθώς θεωρείται αμφίβολο ότι θα πετύχει αυτοδυναμία.

Αν και οι Βρυξέλλες αρχικά ανησυχούσαν για το αν ο Σαμαράς θα εγγυηθεί τις μεταρρυθμίσεις, οι φωνές της αμφισβήτησης έχουν πλέον συρρικνωθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται η καλύτερη λύση, δεδομένων των συνθηκών.

Το χειρότερο σενάριο που απεύχονται οι διεθνείς πιστωτές μας, είναι φυσικά η ακυβερνησία και η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών, όμως ακόμα κι αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχουν πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών, δεδομένης της ανόδου των μικρών κομμάτων.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις αξιωματούχου στους FT πάντως, η λίστα που αφήνει ο Παπαδήμος για τον διάδοχο του – όποιος κι αν είναι αυτός – περιέχει όχι μία ούτε δύο, αλλά 70 ξεχωριστά μέτρα του Ιουνίου που πρέπει να φροντίσει να ληφθούν, καθώς έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Κι όμως έγινε κι αυτό, το ποτέ μέγα και τρανό ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε πακιστανούς στο Σύνταγμα για να δείξει ότι έχει λίγο έστω κόσμο στην άδεια πλατεία.
Τους έδωσαν σημαίες και φουλάρια τάχα για να μας δείξουν ότι κάτι έχουν.
Ας τελειώσει επί τέλους αυτή η κωμωδία, μας έχουν καταστρέψει δεν το καταλαβαίνουν! 

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η τελευταία δημοσκόπηση


Εκλογές 2012
Δυο μέρες έμειναν μέχρι την ημέρα των εκλογών, και τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν σκηνικό αβεβαιότητος για την επόμενη μέρα.
Τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ανασκουμπωθεί, και αυτά των δυο μεγάλων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, έχουν επιδοθεί σε αγώνα κινδυνολογίας του στιλ ή ψηφίζετε εμάς η χανόμαστε και βγαίνουμε εκτός ευρώ κλπ.

Αλλά κατά πως φαίνεται οι ψηφοφόροι έχουν κατασταλάξει και απαιτούν κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.
Ως αναφορά για τους αναποφάσιστους, έχουν αποφασίσει ποια κόμματα ΔΕΝ θα ψηφίσουν και μέχρι εκεί, αν και βάση τη δημοσκόπηση αυτοί είναι μόλις το 7%

Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση τον εκλογικό νόμο η αποχή, το λευκό, ή το άκυρο πάει ουσιαστικά στο πρώτο κόμμα.

Από ότι λοιπόν φαίνεται η επόμενη βουλή, θα είναι με δέκα κόμματα, και το ερώτημα είναι ποσό καιρό θα διαρκέσει μιας και Σαμαράς, Βενιζέλος, άλλα και άλλοι, φαίνετε να αγνοούν την λαϊκή εντολή για ευρύτερη συνεργασία.
Παρ’ όλα αυτά κατά πως λέγετε μάλλον θα έχουμε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΑΙ ΔΗΣΥ.
Μιας και αν επαληθεύουν οι προβλέψεις, η ΝΔ θα πάρει 108 βουλευτές, μαζί με το πριμ των 50 βουλευτών που κάνει δώρο στο πρώτο κόμμα ο εκλογικός νόμος,  το ΠΑΣΟΚ 43 και το ΔΗΣΥ 8 σύνολο 159 βουλευτές, και την κοινωνία να βράζει.

Να λοιπόν οι προβλέψεις

 1) ΝΔ 23,3%             108 βουλευτές
 2) ΠΑΣΟΚ  16,5%       43 βουλευτές
 3) ΚΚΕ 10,5%              29 βουλευτές  
 4) ΣΥΡΙΖΑ 10,2%       29 βουλευτές
 5) ΑΝΕΞ ΕΛΛ 8,9%    26 βουλευτές
 6) ΔΗΜΑΡ 8,2%         24 βουλευτές
 7) ΧΑ 4,8%                 14 βουλευτές
 8) ΛΑΟΣ 3,6%            10 βουλευτές
 9) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,5%    9 βουλευτές
10) ΔΗΣΥ 3,2%              8 βουλευτές

Κράτιστε αυτά και θα δούμε τι θα επαληθευτεί.