Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στον Φάληρο είναι αγκυροβολημένο Το Enterprise

Στον Φάληρο είναι  αγκυροβολημένο από το πρωί το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, - καθελκύστηκε της. 24 Σεπτεμβρίου του 1960 το αμερικανικό «Enterprise», το οποίο θα πραγματοποιηση τριήμερη παραμονή. Αυτή πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η την τελευταία του αποστολή, και στη συναιχεια θα μεταβη εις της ΗΠΑ για να παροπλιστεί μετά 50 χρόνια δράσης.
Το Enterprise είναι το όγδοο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, με αυτό το όνομα και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έχει μήκος 342 μέτρα και το πλάτος καταστρώματός του 78,4 μέτρα. Είναι επίσης το 11ο βαρύτερο πολεμικό πλοίο μετά τα 10 αεροπλανοφόρα κλάσης Νίμιτς.
Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου είναι πάνω από 5.000 άτομα, ενώ το σύστημα πρόωσής του αποτελούν 8 αντιδραστήρες. Στο σκαφος υπαρχουν περιπου 70 αεροσκάφη.
Πρόκειται για θρύλο του αμερικανικού ναυτικού, που συμμετείχε σε ταινίες του Χόλιγουντ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως το «Top Gun» με τον Τομ Κρουζ.
Έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 12 Ιανουαρίου 1962.
Έχει λάβει μέρος στην κρίση της Κούβας, σε επιχειρήσεις στη Νοτιανατολική Ασία, το Βιετνάμ και πρόσφατα σε επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.
Μετά την τελευταία του αποστολή, θα οδηγηθεί στο ναυπηγείο, όπου κατασκευάσθηκε, για να του αφαιρεθούν τα πυρηνικά, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί μουσείο Ναυτικού.
Στη διάρκεια της παραμονής του στον φαληρικό όρμο, το πλήρωμα θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ θα το πλοίο επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο δεξίωσης, που θα παρατεθεί ενόψει του τελευταίου ταξιδιού του.

Το Ίντερνετ μέσο εξόδου από την κρίση


Η διαδικτυακή οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς έως και 19% το χρόνο

Η διαδικτυακή οικονομία είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένη στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία συμβούλων Boston Consulting Group (BCG) για λογαριασμό και με την υποστήριξη της Google.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά αποπειράται να εκτιμήσει τη συμβολή του Ίντερνετ στην ελληνική οικονομία. Όπως αναφέρει, το 2010 αυτή η συνεισφορά ήταν περίπου 2,7 δισ. ευρώ ή 1,2% του ΑΕΠ, πολύ πιο κάτω από το ποσοστό 3,8% του ΑΕΠ που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος συνεισφοράς του Ίντερνετ στην ΕΕ ή από το 1,7% στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει όλη την ελληνική οικονομία, έχει επιπτώσεις και στον τομέα του διαδικτύου, επιβραδύνοντας την ανάπτυξή του. Η μελέτη, με βάση το βασικό σενάριό της, εκτιμά ότι η εγχώρια διαδικτυακή οικονομία θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 6% και θα φθάσει τα 3,6 δισ. ευρώ ή 1,6% του ΑΕΠ το 2015. Αν όμως (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο), ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της ψηφιακής οικονομίας, τότε υπάρχει δυνατότητα η μέση ετήσια αύξηση να φθάσει το 19% και, έτσι, το 2015 η συμβολή του διαδικτύου να διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ της χώρας μας, προσθέτοντας ακόμα 2,9 δισ. ευρώ σε αυτό. Για περισσότερα

asos

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Γράφει η Λιλή η φαρμακόγλωσσα


Καλημέρα κύριε Παπαδήμο μου τι μου κάνεις;
Καλά;
Κι εγώ ας τα λεμέ καλά.
Δε βαριέσαι κι εσύ μαύρε μου τι να μου κάνεις;
Σα πως έχεις εξουσία;
Ε τότε θα μου πεις γιατί σου γράφω;
Τι να κάνω κι εγώ η γυναίκα, έτσι αισθάνομαι έτσι κανό, κάπου να τα πω θέλω κι εγώ και τα λέω σε σένα.
Τι να τα πω του Πάγκαλου; Α πα πα, αυτός είναι άστα να πάνε δε θα καταλάβει, ενώ εσύ κάτι μπορεί να καταλάβεις – γιατί σ’ έβλεπα  άμοιρε μου κι εσέ όπως σε είχαμε στριμωγμένο δυο βουνά και δε μπορούσες να πάρεις ανάσα Πάγκαλος από τη μια, Βενιζέλος από την άλλη, τι να λέω τώρα, πολύ ντεκαυλέ δίδυμο – που λες λοιπόν, θέλω να σου πω ότι είμαι σε αδιέξοδο κύριε Παπαδήμο μου, εδώ δεν βλέπω κανένα φως και είπα να ρωτήσω εσένα μπας και μου δείξεις κάποιο, κάπου και μη μου πεις το κόκκινο εκεί στη γωνιά, α μπα, όχι, Μπουρδέλο είναι.
Ρώτησα κι εκεί για δουλειά, δε με θέλουν.
Μα θα μου πεις εδώ γίνεται της Μέρκελ το κάγκελο εσένα θα κοιτάξουν;
Μα γιατί; Τι έχει αυτή περισσότερο από μένα κι όλοι σ’ αυτή τρέχουν;
Έχεις πάει κι εσύ; Με τι συμπάθιο δηλαδή.
Αλλά ας μη γίνομαι αδιάκριτη.
Για αυτό σου λέω κύριε πρωθυπουργούλη μου κάνε κάτι μη πεθάνω απ’ τη πείνα η πουτάνα!
Και το λέω γιατί εγκαινίασες το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
Αν δε μπορείς να μου το πεις για να πάω στη βουλή, γιατί εκεί μου είπαν, - δε ξέρω αν αληθεύει – ότι δέχονται όλα τα τσολιά, λες μωρέ να με πάρουν κι εμένα;
Μακάρι, που ξέρεις καμία φορά.  
Λοιπόν θα τα ξανά πούμε!

fylletikes maxes

Το Spiegel για το κέντρο της Αθήνας


«Σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το κέντρο δεν είναι τόσο παραμελημένο όσο στην Αθήνα. Και σε καμιά άλλη η παρακμή του κοινωνικού ιστού δεν είναι τόσο εμφανής. «Στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους βορείως της πλατείας Ομονοίας, οι νεοφασίστες επιδίδονται σε κυνήγι μεταναστών. Οι ίδιοι το αποκαλούν κάθαρση. Παλαιότερα η περιοχή γύρω από την Πατησίων ήταν μια από τις καλύτερες και ακριβότερες της Αθήνας, εδώ έμενε η Μαρία Κάλλας, αλλά πολύ παλιά.
Εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ελληνικής αρχαιότητας», γράφει το περιοδικό. Το Spiegel κάνει λόγο για «κοινωνική χρεοκοπία» υπογραμμίζοντας ότι «εδώ, στο κέντρο της πόλης, το θέμα δεν είναι πλέον η πτώχευση ενός κράτους, αλλά η κοινωνική χρεοκοπία μιας χώρας. Μαζί με το σοβά των πολυκατοικιών καταρρέει και ο πολιτισμός».

fylletikes maxes

Ενδιαφέρον από Ισραήλ και ΗΠΑ για γεωτρήσεις στο Αιγαίο


Ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα – γράφει σήμερα η Ημερήσια -  καθώς και τη βεβαιότητα για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου δήλωσε η ισραηλινή εταιρεία Dellek Drilling, που μαζί με την αμερικανική Noble Energy πραγματοποιούν έρευνες στα κυπριακά «οικόπεδα».
Αυτό προέκυψε από τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ισραηλινής εταιρείας Γκιντεόν Τάντμορ στο συνέδριο του «Economist» με θέμα τις ενεργειακές εξελίξεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.
Ο πρόεδρος της Dellek και διευθύνων σύμβουλος της Avner Oil Exploration είπε χαρακτηριστικά ότι «το κοίτασμα της Λεβαντίνης επεκτείνεται και στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Η Dellek θα είναι εδώ στις έρευνες για φυσικό αέριο», αναφερόμενος προφανώς στις περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης.
Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, με κύριο θέμα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και τη μεταφορά των ποσοτήτων στην Ευρώπη.

fylletikes maxes

Κ. Τσακάλου, θα κατέλθει υποψήφια με τον ΛΑΟΣ


Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρηση στις τάξεις του ΛΑΟΣ της κ. Αικατερίνης Τσακάλου.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλωσορίζοντας την κ. Τσακάλου στα ψηφοδέλτια του Κόμματος, δήλωσε: «Η κ. Κατερίνα Τσακάλου είναι Ελληνίδα που συνδυάζει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό.
Δοκιμάστηκε και έμεινε όρθια. Σήκωσε το ανάστημά της, ενώ πάρα πολλοί περίμεναν ότι δεν θα έχει τη δύναμη και το θάρρος να το κάνει.
Την καλέσαμε να έρθει κοντά μας να δώσει τη μάχη μέσα από το Κοινοβούλιο. Ξέρει πάρα πολύ καλά τη γερμανική νοοτροπία. Αυτή η νοοτροπία η οποία προσπαθεί να μας επιβάλλει τους δικούς της κανόνες εδώ στη χώρα μας.
Την καλωσορίζω λοιπόν και εύχομαι “καλό βόλι”».
Η κ. Αικατερίνη Τσακάλου δήλωσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Πρόεδρο. Είναι μεγάλη τιμή μου και θα λειτουργήσω προς όφελος της πατρίδας μας. Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε».
Με σπουδές στη Γερμανία και πολυετή σταδιοδρομία στη Siemens, η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Κ. Τσακάλου, θα κατέλθει υποψήφια με τον ΛΑΟΣ

fylletikes maxes

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Λιλή σχολιαζει το αρθρο του ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ απ το



Η  Λιλή σχολιαζει το αρθρο του ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ απ το  http://ksipnistere.blogspot.com ( Διαβάστε το άρθρο)  


Απάντηση στον Μανώλη από την Λιλή την φαρμακόγλωσσα
Διάβασα παιδία στο  blog σας το άρθρο του Μανώλη του Άγγελου  -απ το παράδεισο κατέβηκε; - να μας λέει ότι η Κωνσταντινούπολη, ήταν μια πόλη γεμάτη Έλληνες, - μπα έτσι λέει χρυσό μου η ιστορία για πες μας κι αλλά -  και μας λέει μωρέ παιδία ότι: ήξεραν τι θα πει ελεημοσύνη  ,τι θα πει βοήθεια στον φτωχό, στον, άστεγο, στον πεινασμένο ,στον ανάπηρο!
Ναι μωρέ Μανώλη συμφωνώ κι εγώ η καημένη έτσι είναι αφού οι λίγοι είχανε τα πάντα κι οι πολλοί τίποτα να μη δώσουν τ΄ αποφάγια;

Η πόλη των πόλεων (Κωνσταντινούπολη) –που λες Μανώλη να μη ξεχάσω να σου θυμίσω ότι την δημιούργησε ο Κωνσταντίνος, ο Ιλλύρας, ο πατροκτόνος, Δίας να συγχώρεση τη ψυχή του! Α!!! και  μαμά του μαζί –κι αν κατάλαβα καλά Μανώλη, μου λες – είμαι κι λίγο τσαλαφή συμπάθησε    με – ότι είχε τα περισσότερα νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία,   πτωχοκομείο. Ε ναι, σε πιστεύω, με τέτοια φτωχιά και συμφορά που είχαν επιβάλει οι φεουδάρχες, τι περιμένεις, ούτε το ΔΝΤ να ήταν.
Κι ασφαλώς έχεις δίκιο πως δεν είχανε σπίτι να μείνουν, (ήταν άστεγοι) – λες - κι αλήθεια είναι ότι δεν είχαν εργασία, που να δούλευαν οι άμοιροι αφού τα είχε πάρει όλα το κράτος κι εκκλησία;
Και μετά μου λες ότι η   «Ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία»
Ε αυτό δεν το κατάλαβα υπήρχε τότε τέτοια;
Και μετά μου λες για εκείνη την ωραία εποχή που….
«Η γυναίκα εκείνη την εποχή ηταν το πραγματικό θεμέλιο του Ελληνικού Κράτους;-Εθνους; - DEN KATALABENI MANOLIS TI TES NA PIS = Καμία αξιοπρεπής γυναίκα δεν εμφανιζόταν στον δρόμο με το πρόσωπο της ακάλυπτο»
Α!  ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΝΩΛΗ !!!
Και μετά μου λες Μανώλη ότι:
Σε αντίθεση με της σημερινές που οι περισσότερες είναι πλήρως ενταγμένες (συνηδειτα) – κάνε μου τη χάρη πες που να το τονίσω αυτό -  στο στρατόπεδο του διαβόλου ανίκανες να διδάξουν Χριστό-Ελλάδα, καθώς το μόνο που μπορούν να διδάξουν ένιαι σοδομισμό, στοματικό σεξ, παρτούζες, εκατοντάδες η και χιλιάδες παρτενέρ κλπ.
Έχω κάνει εγώ τέτοια Μανώλη τρέλα σου λέω τρέλα – και θα κάνω κι αλλά τόσα η πουτάνα να το φχαριστηθώ! -
Και μετά μου λες για την:
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία μαζί με τον χριστιανισμό
Α! θα εννοείς τη φιλοσοφική σχολή των Αθηνών που έκλεισε ο Ιουνστινιανανός  ο άντρας της θεοδώρας!
Ξέρεις αυτή πριν την παντρευτεί ήταν πουτάνα. Αλλά μη το πεις πουθενά έτσι!
Ο Έλληνας πολίτης του μεσαίωνα είχε πολύ έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα ,ήταν έτοιμος κάθε στιγμή, κάθε λεπτό να αρνηθεί τα εγκόσμια και να αποτραβηχτεί σε κάποιο μοναστήρι από αγάπη και μόνο για τον Χριστό
Μπα; Κι εγώ νόμιζα πως το κάνε από πεινά!
Και να σου πω Μανώλη βάζε και κάνα τόνο ελληνικά γραφούμε!

fylletikes maxes

Θέλεις να γίνεις αγρότης ναι αλλά που;


Το  Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι σχεδόν 300.000 άνθρωποι φεύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, τις μικρές πόλεις και τα χωριά ως την απάντηση στην κρίση. Η Ελλάδα μοιάζει να ζει την αντίστροφη πορεία των δεκαετιών του 50 και του 60 με την έκρηξη της αστικοποίησης και της εγκατάλειψης των αγροτικών περιοχών.

Οι περισσότεροι που κάνουν  σκέψεις  να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις είναι νέοι άνθρωποι από 25 μέχρι 44 ετών.
Μάλιστα ο ένας στους δύο , 43% είναι πτυχιούχος κι  ο ένας στους πέντε μάλιστα έχει κάνει και κάποιο μεταπτυχιακό.
Οι μισοί σχεδόν δηλώνουν πως θα ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.
Υπάρχουν καλλιέργειες που προσφέρουν καλά εισοδήματα.
Η εκτροφή σαλιγκαριών, αλλά και η μελισσοκομία, τομείς που χρειάζονται αρκετή εξειδίκευση είναι πρώτες στις προτιμήσεις.
Η καλλιέργεια ελιάς για την παραγωγή λαδιού, αλλά και τα βιολογικά προϊόντα είναι επίσης τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να προσφέρουν εισόδημα αξιοπρεπές.
Όλα αυτά είναι πολύ καλά στη θεωρία αλλά στη πράξη τα πράγματα αλλάζουν δραματικά!
Τα αγροτεμάχια στης περισσότερες περιοχές της χώρας, είναι ήδη κατηχημένα από αγρότες που κατοικούν κι εργάζονται σ’ αυτές της περιοχές.
Ένα δεύτερο είναι ότι για να ξεκινήσει κάποιος μια μικρή έστω καλλιέργεια, χρειάζεται κεφάλαιο από 10.000 έως 30.000 €  το λιγότερο.
Τα δε αγροτεμάχια, που το κράτος λέει ότι θα παραχώρηση, έκτος από άγονα είναι και είναι και δύσβατα, ξέχωρα τη τεραστία γραφειοκρατία που χρειάζεται να ξεπεράσει.
Προτάσεις υπάρχουν  κι εκτάσεις μπορούν να βρεθούν όχι εκεί που κάποιοι υποδεικνύουν.
Αλλά ποιος ακούει; 

ΝΔ «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων.


Η ΝΔ θα «κουρέψει» τα ιδιωτικά δάνεια αποκάλυψε κ. Βαρβιτσιώτης - στον ΣΚΑΪ – και συνέχισε λέγοντας,  πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.
Επίσης  δήλωσε ότι είναι πια καιρός να προχωρήσει μία τέτοια ενέργεια, λέγοντας ότι τα νοικοκυριά ασφυκτιούν, αλλά και πολλές επιχειρήσεις ακόμα κι αυτές που είναι συνεπείς στις τραπεζικές τους συναλλαγές.
Συνεχίζοντας διευκρίνισε πως στο σχέδιο αυτό δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι επιχειρήσεις που δεν είναι συνεπείς, αλλά και εκείνες που είναι γιατί όπως τόνισε, πολλές επιχειρήσεις πληρώνουν κανονικά τις τράπεζες, αφήνοντας όμως απλήρωτες τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία.
Καλά ακούγονται αυτές οι προεκλογικές «βόμβες» αλλά δυστυχώς είναι λόγια κούφια!

UBS προβλέπει και δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδας


Με ενημερωτικό δελτίο της η UBS προβλέπει ότι θα υπάρξει σύντομα και δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς θα χρειαστεί να «κουρευτούν» εκ νέου τα ομόλογα που εξέδωσε πρόσφατα το ελληνικό κράτος ενώ στη νέα διαδικασία αναδιάρθρωσης θα πρέπει να συμμετάσχει και ο αποκαλούμενος «ιδιωτικός τομέας».
Η τράπεζα εκτιμά ότι «η καθαρή μείωση του χρέους για την Ελλάδα θα ανέλθει μόλις στα 27 δισ. ευρώ το 2012», τονίζοντας ότι το χρέος σε λίγο δε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Η UBS θεώρει ότι «η πρώτη διόρθωση του PSI αναμένεται εντός του εξαμήνου», ενώ θυμίζει προηγούμενη έκθεσή της όπου ανέφερε ότι μόνο με «κούρεμα» της τάξης του 70% μπορεί να επανέλθει σε ανεκτά επίπεδα το δανειακό βάρος της Ελλάδας.
«Συμπεραίνουμε ότι θα απαιτηθεί πρόσθετη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα αφορά τόσο τα διμερή δάνεια των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα όσο και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI» σημειώνει η τράπεζα.
Το δεύτερο πακέτο στήριξης βασίζεται σε «μη ρεαλιστικές παραδοχές μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακά αισιόδοξη πρόβλεψη για την ανάπτυξη και για το δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013» προσθέτει η τράπεζα.
Η UBS «βλέπει» τη δεύτερη αναδιάρθρωση μέσα στο 2013, χωρίς να αποκλείει το να συμβεί και προς τα τέλη του 2012, με στόχο να περιοριστεί το χρέος κάτω από το 100% του ΑΕΠ. «Όμως και σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα παραμείνει πολύ υψηλό», αναφέρει.

Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ακόμη και το νερό.


Ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που έχουν δήλωση πηγάδια, η γεώτρηση την οποία έχουν στα οικόπεδα η κτήματα τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011, προβλέπεται ότι όποιος δεν κάνει τη διαδικασία αυτή, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ θα του “σφραγιστεί” το πηγάδι ή η γεώτρηση.
Αυτή η κατάπτυστη, για άλλη μια φορά απόφαση που βγήκε από τη κυβέρνηση που πρόδωσε και κατέστρεψε τον έλληνα του ΓΑΠ  και με εμπνευστή, τον ανίκανο υπουργό που ούτε πλανόδιο πάγκο δε μπορεί να κουμαντάρει κι τον έχουν σε υπουργό, ο Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζει ότι αυτή η διαδικασία γίνεται, προκειμένου να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση οι πολίτες και κυρίως οι αγρότες, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η Πολιτεία στην προσπάθειά της να βρει λεφτά για να γεμίσει τα άδεια ταμεία, υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν χρήματα ακόμη και για τον… αέρα που αναπνέουν.
Επιπροσθέτως, η δήλωση των πηγαδιών είναι μια πολύ περίεργη ιστορία και γίνεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας μας θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ακόμη και το νερό.

«Steak & bj day»

Το ξέρατε ότι υπάρχει η «Steak & bj day» και καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 14 Μάρτιου;
Τι γιορτάζουμε;
Γιορτάζουμε την αντίθετη μέρα απ του αγίου Βαλεντίνου και είναι η μέρα της μπριζόλας και της…. πίπας !
Η ημέρα καθιερώθηκε από τον Tom Birdsey σε  μια ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο FNX στο 2002.

28 Μάρτιου ο πρώτος «πειρατικός» ραδιοφωνικός σταθμός της Ευρώπης


Σαν σήμερα το 1964 στις 28 Μαρτίου ήταν η μέρα που εξέπεμψε ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ευρώπης το  «Radio CAROLINE» αλλάζοντας το ραδιοφωνικό τοπίο στη Μεγάλη Βρετάνια αλλά και στης υπόλοιπες χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης.
Την εποχή  που απαγορευόταν η ιδιωτική ραδιοφωνία στα ερτζιανά, ένας ιρλανδός επιχειρηματίας από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, λεγόμενος Ronan ORailly  έστησε το πρώτο σταθμό πάνω σ' ένα πλοίο και βγήκε στον αέρα εν πλω, από τα διεθνή ύδατα, ανοιχτά των αγγλικών ακτών.
Έπαιζε κυρίως ποπ μουσική για τους νέους , ενώ η πρωτοτυπία του ήταν ότι εξέπεμπε σε 24ωρη βάση. Σε σύντομο διάσημα έγινε δημοφιλέστατος και το παράδειγμά του ακολούθησαν κι άλλοι.
Για να κρατήσει το μονοπώλιο του ΒΒC το 1967 το Λονδίνο απαγόρευσε στις βρετανικές εταιρίες να διαφημίζονται σ' αυτούς τους σταθμούς, ενώ και στα πλοίο από τα οποία εξέπεμπαν απαγορεύτηκε ο ανεφοδιασμός με τρόφιμα, νερό και καύσιμα απ’ τα βρετανικά νησιά. Αυτό υποχρέωσε τους λεγόμενους  «πειρατές» να κλείσουν. Όχι όμως και το «Radio CAROLINE», που κατέφυγε στα ολλανδικά λιμάνια για τις απαραίτητες προμήθειες.
Το αποτελέσματα απ’ τη συνέχιση των εκπομπών του «Radio CAROLINE» ήταν άμεσες. Ενάμιση μήνα μετά την απαγόρευση, το κρατικό BBC ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ποπ σταθμού εθνικής εμβέλειας, του «Radio 1», στα πρότυπα του «Radio CAROLINE».
Το «Radio CAROLINE» σιγήσει το 1968, όταν το πλοίο του αποσύρθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρία στην οποία ανήκε. Αλλά ξαναβγήκε στον αέρα από το 1972 έως το 1980 που δυστυχώς το πλοίο βυθίστηκε από καταιγίδα.
Επανεξέπεμψε και πάλι το 1983 με νέο πλοίο, το οποίο επίσης βυθίστηκε 8 αργότερα.
Το 1991 και μετά  το «Radio CAROLINE»  απέκτησε επίγειες εγκαταστάσεις στη Βρετανία κι έκτοτε εκπέμπει δορυφορικά και μέσο ιντερνέτ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Του Χάρρυ Κλυνν


ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΟΛΩΝ…
Η ψυχή αυτών των παιδιών ούτε με κάγκελα φράζεται, ούτε ελεύθεροι σκοπευτές μπορούν να την βάλουν στο σημάδι…
Ακούς αξιοθρήνητε τραπεζοϋπάλληλε της Goldman Sachs;
Ακούς αδάκρυτε προδότη της Πατρίδας ΓΑΠ;
Ακούτε κι εσείς Σαμαρά και Βενιζέλε, ανδρείκελα των Ευροτοκογλύφων και της νέας τάξης;
Ακούτε όλοι σας βδελυρά αποβράσματα, ψυχροί εκτελεστές του λαού των Ελλήνων που με την ψήφο σας παραδώσατε την Πατρίδα μας στα αρπαχτικά του διεθνούς αιματοβαμμένου κεφαλαίου;
Κοντά είναι ο καιρός που θα πληρώσετε βαρύ το τίμημα των προδοτικών πράξεών σας…
Και δε θα βρεθεί για σας ούτε δάκρυ, ούτε λόγος συμπόνιας…
Με τις κατάρες όλων θα οδεύσετε την οδό της απώλειας…


Urban Rivals

Τα τσιράκια καραδοκούν


Απειλή για τις μεταρρυθμίσεις τα οργανωμένα συμφέροντα λέει ο Τόμσεν.
Μάλιστα κύριε τομσεν έτσι ακριβός είναι κι έχουν όνομα κι επώνυμο και λέγονται συντριπτική πλειοψηφία του Ελλάνικου λαού κύριε… Τομσεν
Αυτού του λαού που θέλετε να εξευτελίσετε εσείς κι εδώ εγκάθετοι!!!
Και συνέχισε τι τσιράκι των τραπεζών:

«Υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας της τάξεως του 15%», ενώ ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι «το πρόγραμμα θα αποτύχει εάν η χώρα γίνεται συνεχώς φτωχότερη».
Από ποιους δεν διευκρίνισε, η το ξέχασε;
Μάλιστα ο κ. Τόμσεν είπε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα της τρόικας αλλά οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει μεταρρυθμίσεις.
« Γι αυτό και απέτυχαν»  είπε χαρακτηριστικά.
Απ την άλλη ο πολύς Ολι Ρεν
«Η ελληνική κρίση αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα πολυετών ανεύθυνων πολιτικών», δήλωσε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος οικονομίας.
 Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών – που τον κατακεραύνωσαν με της ερωτήσεις τους οι ευρωβουλευτές -  ο Επίτροπος Ρεν τόνισε ότι:
«Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη,  αποφύγαμε την κοινωνική καταστροφή», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.
Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν, τόνισε ότι το έργο της τρόικας επικεντρώνεται στην αρωγή προς την Ελλάδα, προκειμένου να αναδιαρθρώσει και να εξισορροπήσει την οικονομία της και μεσοπρόθεσμα να βελτιώσει τις ευκαιρίες για απασχόληση και ανάπτυξη.
-Δηλαδή όταν θα εξουθενώσουν την Ελλάδα, τα τσιράκια τους να την αγοράσουν για μια φέτα ψωμί!
Τι λέτε κύριε Ρεν;
Συνεχίζοντας είπε ότι, «η άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη», κάτι το οποίο, όπως είπε, αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις χώρες της ευρωζώνης να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος να ορθοποδήσει.
«Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν, μετά τη ζημιά που έγινε»,
Κι εδώ έχει δίκιο γιατί που είναι ο Καραμανλής; Που είναι ο Παπανδρέου;
Που βρίσκετε ο Παπακωνσταντίνου, η ο Αλογογοσκούφης;
Αυτοί στο σκαμνί ποτέ θα κάτσουν;

Χτύπησαν κι έκλεψαν ηλικιωμένη στον άγιο Σώστη


Ξανά έδρασαν  αδίστακτοι και άθλιοι κλεφτές  που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!
Αυτή τη φορά θύμα έπεσε μια ανήμπορη ηλικιωμένη στον Άγιο Σώστη χθες το βράδυ.
Εισέβαλαν στο σπίτι της την ώρα που είχε πέσει για ύπνο κι αφού τη χτύπησαν, την βασάνισαν, για να τους δώσει τα λιγοστά χρήματα που της είχαν απομείνει απ’ τη σύνταξη της.
Τελικά άρπαξαν μια τσάντα με ελάχιστα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο κι έφυγαν.
Η ηλικιωμένη κατάφερε τελικά να ειδοποίηση την αστυνομικά, ενώ αυτή μετεφέρθη στο νοσοκομείο Ζακύνθου με τραύματα.
Αυτές οι άθλιες κι άνανδρες επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων πρέπει επιτέλους να σταματήσουν με τη λήψη σωστών και αποτελεσματικών μέτρων απ’ της αρχές κι όχι να χρησιμοποιούν την αστυνομικά για να καταστείλουν της διαμαρτυρίες του κοσμάκη που υποφέρει απ την κυβερνητική πολιτική!


Του δημοσίου τα καμώματα!


Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου  
Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που κατάφερναν να αρμέγουν το κράτος, για ολόκληρες δεκαετίες!!!

1 - Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

2 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)

3 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)

4 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)

5 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων

6 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)

7 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)

8 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)

9 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)

10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

grepolis

ΝΑ ΦΥΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ!!


Είμαστε ήδη 2 χρόνια μαζί με την κοπέλα και αποφασίσαμε να
παντρευτούμε. Οι γονείς μου βοήθησαν όσο μπορούσαν και όλοι μου οι
φίλοι μου έλεγαν πως είναι πολύ καλή ιδέα.
Η κοπέλα μου; Είναι ένα όνειρο! Αλλά υπάρχει κάτι που με ενοχλεί! Αυτό
το κάτι είναι η μικρή της αδερφή…..
Η μέλλουσα κουνιάδα μου είναι 20 χρονών, φοράει κολλητά σουπερ μίνι
και στενές κοντές μπλούζες. Σκύβει πάντοτε μπροστά και είχα την
ευτυχία πολλές φορές να δω τα εσώρουχα της. Ποτέ δεν το έκανε μπροστά
σε κάποιον άλλον!
Μια μέρα μου τηλεφωνεί και μου ζητάει να πάω σπίτι τους και να δω τις
προσκλήσεις του γάμου. Όταν έφτασα ήταν μόνη. Μου ψιθύρισε ότι σύντομα
παντρεύομαι και έχει αισθήματα για μένα εδώ και καιρό και οτί δεν
νομίζει ότι μπορεί να τα ξεπεράσει. Μου είπε ότι ήθελε μανιασμένα να
κάνει σεξ μαζί μου μια φορά πριν παντρευτώ την αδερφή της.
Σοκαρίστηκα και δεν μπορούσα να πώ λέξη...
Αυτή είπε ότι πάει στην κρεβατοκάμαρα και αν ήθελα και εγώ να πάω επάνω.
Πάγωσα και την κοιτούσα να ανεβαίνει τις σκάλες.
Ανεβαίνοντας έβγαλε την κιλότα της και την πέταξε σε μένα.
Έμεινα εκεί για μια στιγμή και μετά έτρεξα στην πόρτα. Την άνοιξα και
περπάτησα προς το αμάξι.
Ο μέλλον πεθερός μου στεκόταν απέξω και με δάκρυα στα μάτια με
αγκάλιασε και είπε: Χαίρομαι που πέρασες αυτό το μικρό τεστ και είμαι
σίγουρος ότι η κόρη μου δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερον
άντρα. Καλώς ήρθες στην οικογένεια, γιε μου!

Ηθικό δίδαγμα: ΝΑ ΦΥΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ!!

grepolis

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Σοφοκλής Πέππας


Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Σοφοκλής Πέππας χάνοντας τη μάχη από την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 χρόνων.
Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του και η κηδεία του έγινε χθες Δευτέρα στις 16:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Είχε παίξει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση με συμμετοχές στο «Λούνα Παρκ», «Λωξάντρα», « «Άφρικα», «Η σκόνη που πέφτει», «Ο Τζώνυς  Κελν κυρία μου» και «Έναστρος θόλος», «Το τραγούδι της επιστροφής»,
 Τον Σοφοκλή Πέππα θα τον θυμόμαστε  ως ο Μπαμπαστρουμφ, αφού είχε δανείσει τη φωνή του στον παιδικό ήρωα.

grepolis

Τρίτοι πριν το τέλος


Οι Έλληνες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ηλικιών 16 με 74 βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους σύμφωνα με τη Eurostat.
Κατά το περασμένο έτος αυτοί που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέρχονται στο 59% και βρίσκονται 3 θέσεις πάνω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που σημείωσαν τα χαμηλότερα ποσοστά. Το υψηλότερο ποσοστό κατεγράφη στη Σουηδία(96%).

Όσον αφορά στους νέους από 16 έως 24 ετών το ποσοστό είναι αρκετά υψηλότερο, 97% και μάλιστα ξεπερνά κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο(96%). Σχετικά με τις δεξιότητες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού φαίνεται πως η εξοικείωσή τους είναι μεγάλη και τα ποσοστά πλησιάζουν αρκετά με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
 Επίσης, οι Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων φαίνεται να ξεπερνούν τους Ευρωπαίους σε πτυχία πληροφορικής με ποσοστό 4,2 % έναντι του 3,4%.

grepolis

Εσείς τι θα κάνατε;


Πριν από δύο εβδομάδες ήταν τα 45α γενέθλια μου και δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα καλά γι αυτό. Κατέβηκα να πάρω το πρωινό μου ξέροντας ότι η γυναίκα μου θα μου έφτιαχνε το κέφι με τις ευχές της και ίσως και με κάποιο δώρο.
Όχι μόνο δεν μου ευχήθηκε, δεν είπε ούτε “καλημέρα”! “Καλά να πάθεις, που ήθελες και παντρειές”, σκέφτηκα.

Παρηγορήθηκα όμως γιατί φανταζόμουνα ότι τα παιδιά θα το θυμόντουσαν. Τα παιδιά όμως κατέβηκαν για πρωινό και δεν είπαν λέξη.

Όταν έφτασα στο γραφείο, ήμουν τελείως πεσμένος και απογοητευμένος.
Καθώς έμπαινα, η γραμματέας μου η Τζάνετ μου είπε, “Καλημέρα κύριε διευθυντά, Ευτυχισμένα Γενέθλια.” Αισθάνθηκα καλύτερα, κάποιος τουλάχιστον με θυμήθηκε. Δούλεψα μέχρι το μεσημέρι. Κάποια στιγμή, η Τζάνετ μου χτύπησε την πόρτα και είπε, “Ξέρετε, Έξω έχει υπέροχο καιρό και μια και είναι τα γενέθλια σας, τι θα λέγατε να πηγαίναμε για γεύμα οι δυο μας;”

“Αυτό είναι η καλύτερη ιδέα που άκουσα σήμερα. Πάμε”. Πήγαμε για φαγητό. Δεν πήγαμε εκεί που τρώγαμε συνήθως αλλά σε ένα μικρό απομονωμένο μέρος στην εξοχή. Πήραμε δύο μαρτίνι και απολαύσαμε φοβερά το γεύμα μας. Κατά την επιστροφή μου είπε, “Μια τόσο όμορφη μέρα δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στο γραφείο, έτσι;”

“Υποθέτω πως όχι” απάντησα εγώ. “Πάμε στο διαμέρισμά μου”, μου είπε εκείνη. Φτάνοντας στο διαμέρισμα μου είπε, “Κύριε διευθυντά, αν δεν σας πειράζει, θα πάω στο υπνοδωμάτιο να βάλω κάτι πιο άνετο.”
“Βεβαίως”, απάντησα ενθουσιασμένος.

Πήγε στο δωμάτιο και, μετά από κανένα πεντάλεπτο, βγήκε κρατώντας μια τούρτα γενεθλίων, ακολουθούμενη από τη γυναίκα μου, τα παιδιά, και ντουζίνες ολόκληρες από οικογενειακούς φίλους. Όλοι τραγουδούσαν το τραγουδάκι των γενεθλίων… και εγώ καθόμουν εκεί, στον καναπέ… θεόγυμνος.
grepolis

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Του Χάρρυ Κλυνν


Αντινιουζογιουσουφάκια, αντί να τα βάζετε με τον Πάνο Καμένο και τη Ντόρα Μητσοτάκη, δεν κάνετε έτσι να τους ξαναπάρετε πίσω ή σε τελευταία ανάλυση κάντε έτσι και πηγαίνετε εσείς μαζί τους… Σίγουρα λιγότερο σχιζοφρενές ακούγεται, αν λάβει κανείς υπόψη τους λόγους αποπομπής τους… Τη μία τη διώξατε γιατί ψήφισε το μνημόνιο και τον άλλο γιατί δεν το ψήφισε!!! Εν αναμονή την προσεχούς κωλοτούμπας του Α. Κομανέτση, αναμένομε στο ακουστικό μας…


grepolis

Αλκοόλ και οδήγηση


Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μια εμπειρία μου επάνω στο ποτό και την οδήγηση.
 Όπως όλοι σας γνωρίζετε, πάρα πολύς κόσμος, είχε προβλήματα με την Τροχαία ενώ επιστρέφει σπίτι, αφού πριν, σε ένα μπαρ ή ταβέρνα, είχε συναντηθεί με καλούς φίλους. Προχθές, βρέθηκα κι εγώ μαζί με μερικούς καλούς φίλους σ' ένα μπαράκι, για να το 'γιορτάσουμε'. Μερικές μπύρες παρά πάνω, κανένα ουισκάκι .... κι όλα αυτά σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Έχοντας καταλάβει ότι είχα πιεί κάτι παραπάνω, για να επιστρέψω σπίτι μου, έκανα κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μου. Πήρα το λεωφορείο. Έφτασα στο σπίτι σώος και αβλαβής και χωρίς κανένα ατύχημα, πράγμα που με άφησε έκπληκτο, διότι δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου ένα λεωφορείο. Επιπλέον δε, δεν μπορώ να θυμηθώ από που το πήρα!

grepolis

               Μαζί τον φάγαμε δρόμο απ΄ τη βουλή!!!

grepolis

eglimatikotita.gr: Γιώργος Καρατζαφέρης: Αυτές οι εκλογές θα έχουν αί...

eglimatikotita.gr: Γιώργος Καρατζαφέρης: Αυτές οι εκλογές θα έχουν αί...: «Εκλογές με αίμα», προβλέπει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, γιατί πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι μπορεί να ψηφίσουν με θυμό. Ο ίδιο...

Σοφά λόγια του Διογένη

Ο Διογένης περνώντας κάποτε έξω από βρώμικα λουτρά είπε: “ Αυτοί που λούζονται εδώ, που πάνε μετά για να καθαριστούν;”

Είπε κάποιος στον Διογένη: “ Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία” και απαντά ο Διογένης: “ κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους”

Κάποιος έλεγε στον Ιπποκράτη να πάει στην Περσία να δει τον καλοσυνάτο βασιλιά Ξέρξη. Ο Ιπποκράτης του απάντησε: “ Δεν χρειάζομαι καλοσυνάτο άνθρωπο που να με διαφεντεύει”

Όταν είδε ο Διογένης έναν αδέξιο τοξοβόλο, στάθηκε μπροστά στον στόχο και είπε: “ εδώ είναι το μόνο ασφαλές σημείο”

Είπαν στον Διογένη: “ Διογένη, σε κοροϊδεύουν” και αυτός απάντησε: “ εγώ δεν νοιώθω καμιά κοροϊδία”

Ένας κακός άνθρωπος τοποθέτησε στην πόρτα του σπιτιού του μια επιγραφή, για να ξορκίσει το κακό, η οποία έγραφε: “ Κανένα κακό να μην μπει μέσα στο σπίτι αυτό”
Ο Διογένης που περνούσε απέξω, το διάβασε και αναρωτήθηκε: “ Μα καλά, ο ιδιοκτήτης από που θα μπει;

Ένας τύραννος ρώτησε τον Διογένη ποιος χαλκός είναι ο καταλληλότερος για την κατασκευή ενός ανδριάντα, και αυτός απάντησε: “ Ο χαλκός εκείνος με τον οποίο κατασκευάστηκαν οι ανδριάντες των τυραννοκτόνων Αρμοδίου και Αριστογείτονα”

Κάποιος έλεγε ότι η ζωή είναι άσχημη, και ο Διογένης του είπε: ¨ Άσχημη δεν είναι η ζωή, άσχημη είναι η άσχημη ζωή”

Κάποτε ο Διογένης είπε δυνατά: “ Ελάτε εδώ άνθρωποι”, κι όταν μαζεύτηκε λοιπόν κόσμος γύρω του, τους κυνήγησε με το μπαστούνι του λέγοντας: “ Ανθρώπους κάλεσα, όχι ζώα”

Κάποτε είδε κάποιος τον Διογένη να ζητά ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα, και τον ρώτησε γιατί το κάνει αυτό και ο Διογένης απάντησε: “ Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων”

Ζητούσε ο Διογένης ελεημοσύνη από  κάποιον λέγοντας του: “ Αν έδωσες σε άλλον, δώσε και σε μένα. Αν δεν έχεις δώσει σε κανέναν ξεκίνα από εμένα”


Ρωτήσανε τον Διογένη αν ο θάνατος είναι κάτι κακό και αυτός τους απάντησε: “ Πως μπορούμε να πούμε ότι είναι κακό αυτό, που όταν έρθει δεν το αισθανόμαστε;”

Έτρωγε ο Διογένης στην μέση της αγοράς, και μερικοί μαζευτήκανε γύρω του αποκαλώντας τον “σκύλο”. Ο Διογένης τους απάντησε: “Σκύλοι είστε εσείς που μαζευτήκατε και κοιτάτε έναν άνθρωπο στο στόμα την ώρα που τρώει”


Επέστρεφε ο Διογένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον ρώτησαν αν είχε πολύ κόσμο, αυτός απάντησε: “ Κόσμος πολύς, μα άνθρωποι λίγοι”

Ο Διογένης βλέποντας κάποιον να δείχνει ερωτευμένος με μια πλούσια μεσόκοπη είπε: “ αυτός δεν κάρφωσε τα μάτια του σε αυτήν, αλλά τα δόντια του”

Ο Διογένης είπε στον Ξενιάδη που τον είχε αγοράσει για δούλο του: “ ετοιμάσου να κάνεις αυτό που θα σου πω” Ο Ξενιάδης σάστισε και είπε ότι αυτό είναι ανήκουστο και ο Διογένης του είπε: “ Αν αγόραζες γιατρό και ήσουν άρρωστος, δεν θα άκουγες τις εντολές του;”

Κάποιος πέταξε ένα ξύλο και κατά λάθος πέτυχε τον Διογένη στο κεφάλι. Καθυστερημένα και κατόπιν εορτής, του είπε “πρόσεχε”
Ο Διογένης του λέει: “ μήπως πρόκειται να το ξαναπετάξεις;”

Ο Διογένης πρόσεξε κάποτε ένα μικρό παιδί να πίνει νερό από μια πηγή με τα χέρια του. Πέταξε το κύπελλο λέγοντας: “ αυτό το μικρό παιδί με ξεπέρασε σε απλότητα”
grepolis