Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση στην έφεση των Pussy Riot


Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Μόσχας που εκδίκασε σήμερα την έφεση των Pussy Riot, αποφάσισε την αποφυλάκιση της μίας από τις τρεις και επικύρωσε τη διετή ποινή φυλάκισης των υπολοίπων δύο νεαρών γυναικών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Κατά την έναρξη της εκδίκασης της έφεσης που έχουν καταθέσει κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, οι τρεις νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Pussy Riot, που έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση δύο ετών για την "προσευχή" κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας, ζήτησαν σήμερα συγγνώμη.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για "χουλιγκανισμό" και "αναμόχλευση θρησκευτικών παθών" όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε την 1η Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα της Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, η οποία είχε διακόψει τη συνεργασία της με τον συνήγορό της λόγω διαφοράς απόψεων και βρισκόταν στο δικαστήριο χωρίς υπεράσπιση.

"Δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε τους πιστούς. Εάν συνέβη, ζητούμε συγγνώμη. Η ενέργειά μας ήταν πολιτική. Αναφέρομαι σε αυτό που έκανα εγώ η ίδια", δήλωσε η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς μέσα από τον γυάλινο κλωβό. "Είμαστε και οι τρεις αθώες, βρισκόμαστε στη φυλακή για τις πολιτικές μας απόψεις", δήλωσε η Μαρία Αλεχίνα, που ζήτησε την αναίρεση της πρωτόδικης ποινής και την απελευθέρωσή της.
Η τρίτη, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, δήλωσε επίσης έτοιμη να ζητήσει συγγνώμη εάν πρόσβαλε ανθρώπους.
Αλλά, είναι αδύνατον να δηλώσω μετάνοια διότι θα ήταν σαν να παραδέχομαι ότι η πράξη μας ήταν προσβλητική για τη θρησκεία, και δεν ήταν", πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια: