Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε και τι δεν είπε η Μέρκελ


Πολλά ειπώθηκαν για τα οφέλη της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά μάλλον τα αποτελέσματα είναι πενιχρά διότι απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηρίσει κάποιος τα αποτελέσματα ουσιαστικά για την κυβέρνηση Σαμαρά, μιας και είπε πράγματα τα οποία ξέραμε από πριν, αλλά και αυτά που δεν είπε πάλι τα ξέραμε


  1. Για το θέμα της δόσης: Η κυρία Μέρκελ δεν άναψε πράσινο φως για τα 31,5 δισ. Εκείνο που έγινε ήταν να ξεκαθαριστεί ότι η χώρα μας δεν θα τη λάβει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Το αντίθετο. Φαίνεται ότι η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης πήγε ακόμη πιο πίσω. Αρχισαν να μιλούν τώρα για αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα μάλιστα που ο κ. Σαμαράς έχει εκπέμψει SOS ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας επαρκούν έως τον Νοέμβριο.

  1. Δεν ξεκαθαρίστηκε καν αν θα δοθεί σε μία δόση ή τμηματικά, κάτι που θα επιτείνει την αγωνία της Ελλάδας.

  1. Ολα δείχνουν ότι η χώρα θα περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και των συνθηκών που θα διαμορφωθούν έπειτα από αυτό. Το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί, χωρίς μάλιστα να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, όπως είμαστε σήμερα. Εξ ου και οι ευχές για παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και όχι η δέσμευσή της.

  1. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και αφού η χώρα μας έχει πάρει όλα εκείνα που της έχουν ζητηθεί, με αποκορύφωμα τις... αβγατισμένες υποχρεώσεις μας, που έφτασαν αισίως τις 89!

  1. Η επιμήκυνση κοντεύει να γίνει δώρο... άδωρο, μια και, αν τα μέτρα ληφθούν το 2013, τότε δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για τη χώρα μας.

  1. Αυξήθηκαν οι πιέσεις να ψηφιστούν τα μέτρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, κάτι που θα δοκιμάσει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

  1. Το μόνο που ενδιέφερε την κυρία Μέρκελ και έγινε σαφές είναι οι «μπίζνες» που σχεδιάζει η Γερμανία επί ελληνικού εδάφους, με άξονα τον κ. Φούχτελ που έχει «χρεωθεί» τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: